Gluren bij de Buren.
Gluren bij de Buren. Foto: Maarten J. Eykman

Huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’ in Nieuwegein

zondag 5 februari 2023 12:45

Het programma van het evenement ‘Gluren bij de Buren’ is bekend. Maar liefst 32 verschillende podiumkunstenaars treden op zondag 5 februari op in huiskamers van alle soorten en maten, verspreid over alle wijken van Nieuwegein.

“Het programma bestaat dit jaar uit een kleurrijke verscheidenheid van disciplines en genres”, meldt de organisatie. In Jutphaas spelen drie pianisten die al eerder hebben meegedaan. Dit keer komen ze met een theatrale muziekvoorstelling. In Batau-Zuid is een interactieve muzikale reis voor kinderen.

Elk optreden duurt een half uur en elke act wordt drie keer uitgevoerd. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden hobbelen, en de fanatiekeling kan zo zelfs zeven verschillende optredens bijwonen. Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdrage en reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen op www.glurenbijdeburen.nl een persoonlijke route samenstellen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren. Gluren bij de Buren Nieuwegein wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking met Stadstheater en kunstencentrum DE KOM.

Gluren bij de Buren de Wintereditie vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Beverwijk, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Ede, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Utrecht, Zeist, Zoetermeer.