delen wat je ter harte gaat
delen wat je ter harte gaat Foto: eigen foto inzender

Gesprekskring voor senioren

maandag 27 maart 2023 10:00 tot 12:00

Je bent nooit te oud om te groeien! 

Met deze titel bedoelen we dat je, zolang je leeft, kunt blijven ontwikkelen als mens..

Ouder worden in deze tijd heeft een eigen dynamiek en roept diverse vragen op. Vragen die allemaal verder gaan dan de alledaagse praktische dingen, ook wel zingevingsvragen of levensvragen genoemd. Wat betekent het om ouder te worden? Wat is in deze levensfase van belang en wat geeft u zin in het leven? Bij de maandelijkse Gesprekskring senioren ontmoet je leeftijdsgenoten rondom wisselende thema’s. 

In maart is het thema: Kijk in de spiegel. Speciale gast is deze maand: Tessa Schiethart. Zij heeft een grote wijnvlek in haar gezicht en ze is visueel beperkt. In het prachtige boek Zien en gezien worden reflecteert zij op vragen zoals: wie ben ik in het oog van de wereld? En hoe kijk ik naar mezelf? Zij zal hierover graag meer vertellen en vragen beantwoorden. En natuurlijk gaan wij ook met elkaar in gesprek over het zelfbeeld en door welke factoren dit beïnvloed wordt. De toegang is gratis. Inloop vanaf 9.45 uur. 

De Gesprekskring senioren wordt georganiseerd door het Centrum voor Levensvragen Lekstroom in samenwerking met De Tweede Verdieping (bibliotheek)  en is mogelijk gemaakt door het Oranjefonds. Tijd is steeds 10.00-12.00 (inloop vanaf 9.45) uur en locatie De Tweede Verdieping (bibliotheek).  Iedere maand wordt onder de deskundige begeleiding van Elisabeth van Windt, geestelijk verzorger, een ander onderwerp aangesneden. De bijeenkomsten staan los van elkaar, men kan per keer bekijken of het thema aanspreekt. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig 

Meer informatie: www.centrumvoorlevensvragen.nl/utrechtzuid of 06-13124494

DATA EN THEMA’S VAN DIT JAAR (ONDER VOORBEHOUD WIJZIGINGEN)

24 april: Medische Zeggenschap

22 mei: Vrijheid

26 juni: Ik en de wereld

31 juli: Vakantieherinneringen

28 augustus: Waardevolle ontmoetingen

30 oktober: Loslaten en vasthouden

27 november: Rondom de dood

18 december: Verwondering