Zwerfafval opruimen tijden de World Cleanup Day in Nieuwegein
Zwerfafval opruimen tijden de World Cleanup Day in Nieuwegein Foto: Aangeleverd

Help mee met opruimen tijdens de World Cleanup day in Nieuwegein

Algemeen 184 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Inwoners van Nieuwegein ervaren zwerfafval als een van de grootste ergernissen. De gemeente zet zich dit jaar dan ook in tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 18 september. Omdat steeds meer mensen deze wereldwijde opschoondag aangrijpen om hun steentje bij te dragen aan een ‘zwerfafvalvrije wereld’ stelt de gemeente op 18 september opruimgereedschap beschikbaar. Het gereedschap is om 10:00 uur af te halen bij verschillende kraampjes in de stad.

De verschillende cleanup-kraampjes in de stad zijn te vinden in de winkelcentra Hoog-Zandveld (langs het parkeerterrein), Muntplein (in het midden voor de Albert Heijn) en Galecop (ingang Kampenaerpark). Ook staat er een kraampje bij het busstation stadscentrum aan de Erfstede. Het gereedschap is om 10:00 af te halen voor wie zich bij de kraampjes meldt. 

Opruimgereedschap

Wie zeker wil zijn dat er opruimgereedschap bij de kraampjes beschikbaar is, kan het gereedschap vooraf reserveren door een e-mail te sturen naar info@stichtingdeschonestad.nl. Geef hierbij je naam, adres en telefoonnummer met het gewenste uitgiftepunt op. Geleende materialen moeten uiterlijk om 12.00 uur bij het afhaalpunt worden teruggebracht.

Prullie de Prullenbak

Op World Cleanup Day bezoekt wethouder Marieke Schouten (Duurzaamheid) samen met afvalmascotte Prullie de Prullenbak de verschillende uitgiftepunten. Prullie zal deelnemers aan de World Cleanup Day aanmoedigen en fanatieke opruimers belonen met een presentje. 

“Zwerfafval is een grote ergernis van inwoners. Een schone leefomgeving draagt bij aan een prettig woon- en leefklimaat voor iedereen. Het schoonhouden van je eigen straat zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Daarom hoop ik dat inwoners op de World Cleanup Day zich met elkaar inzetten om het zwerfafval op te ruimen. Een schone stad, dat doen we voor elkaar”, aldus wethouder Marieke Schouten.

Buurt Battle

Wie op 18 september de smaak te pakken heeft gekregen, kan zich bij de Gemeentewerf aanmelden als ZAP’er (ZwerfAfvalPakker) en automatisch meedoen aan de Buurt Battle. ZAP’ers ontvangen op de Gemeentewerf een cleanup-pakket met onder andere een afvalgrijper, vuilniszakken, handschoenen en een canvas-tas.

Inwoners kunnen sinds kort deelnemen aan de Buurt Battle, een wedstrijd tussen de buurten in Nieuwegein met een zwerfafvalvrije omgeving als doel en een leuk buurtfeest als hoofdprijs. Hoe actiever de buurt, hoe groter de kans op het winnen van het buurtfeest. Wie nog niet bekend is met de Buurt Battle kan voor meer informatie terecht op deze website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nieuwegein investeert 1 miljoen euro in Stedin Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis wil medicijnresten in afvalwater verminderen Nieuws 23 uur geleden
• De Beursfabriek in Nieuwegein, waar momenteel 120 asielzoekers worden opgevangen.
Gemeente Nieuwegein: 'Crisisnoodopvang in de Beursfabriek verloopt rustig' Nieuws 28 mrt, 10:31
• Girls Day 2022 bij LBP|SIGHT in Nieuwegein.
Girls' Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek Nieuws 27 mrt, 15:59
• In City Nieuwegein wordt momenteel volop gebouwd.
Één torenkraan minder in City Nieuwegein: 'Hijsen tot grote hoogte zit erop' Nieuws 27 mrt, 15:38
• City Park werd afgelopen zomer geopend.
Nieuwegeins park moet hondenpoepvrij blijven: 'We rekenen op begrip van baasjes' Nieuws 27 mrt, 15:18
• Marco Barten (l) en Dyon Verkruijssen (r) schudden elkaar de hand na tekening van het contract.
Marco Barten nieuwe hoofdtrainer van Nieuwegeinse korfbalvereniging Sport 27 mrt, 15:11
• CDA-raadslid Gerben Horst is kandidaat voor het Europees Parlement.
Nieuwegeins raadslid Gerben Horst kandidaat voor Europees Parlement Nieuws 27 mrt, 14:06