Assistent Ramon Bongers (links) en hoofdtrainer Gerrit Plomp (rechts) tijdens een training van SV Geinoord.
Assistent Ramon Bongers (links) en hoofdtrainer Gerrit Plomp (rechts) tijdens een training van SV Geinoord. Foto: Aangeleverd

Trainer Gerrit Plomp verlengt zijn contract bij SV Geinoord

Sport 1.083 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Gerrit Plomp is ook in het seizoen 2022-2023 de hoofdtrainer van SV Geinoord. Hij verlengde onlangs zijn contract met een jaar, evenals zijn assistent Ramon Bongers. Plomp en Bongers gaan halverwege juli 2022 aan hun vierde seizoen bij de Nieuwegeinse voetbalclub beginnen.

Ramon Bongers maakte als actief speler jarenlang deel uit van het eerste elftal. Het trainersduo werkt inmiddels al zo’n twaalf jaar samen. Al in het seizoen 2005-2006 waren ze voor het eerst als trainer en assistent-trainer bij SV Geinoord betrokken.

Gemengde gevoelens
“Dat wij onlangs weer een jaar bijtekenden heeft er alles mee te maken dat wij het prima naar ons zin hebben bij SV Geinoord”, aldus Plomp. De sfeer in de groep is volgens hem uitstekend en de daarbij benodigde resultaten ook. Ook zou er nog meer dan voldoende ambitie in de groep zitten.

Op het afgelopen jaar kijkt Plomp echter met gemengde gevoelens terug. “We hadden enerzijds te maken met een competitie die niet kon worden afgemaakt en anderzijds met een seizoen waarin de resultaten tot nu heel goed zijn”.

De trainer hoopt dat hij in het nieuwe jaar weer snel met de ploeg kan gaan trainen. “Het mooiste zou natuurlijk zijn dat de goede lijn die we te pakken hebben, kan worden doorgetrokken”.

Fusie met VSV Vreeswijk
Zo tegen het einde van elk jaar wordt door clubs gesproken met trainers en spelers over het nieuwe seizoen. Blijven ze of vertrekken ze. Ook SV Geinoord maakt dan de balans op, waarbij Ramon en Plomp vervolgens keuzes maken. In het begin van het jaar kijken ze dan meestal wat er nodig is om de ploeg te versterken. Dat doen ze het liefste met spelers uit de eigen jeugd.

Mocht dat niet lukken, dan gaan ze pas verder kijken. Dat doet het trainersduo samen met de TC. “Onze doelstelling is om bovenin mee te draaien, dan wel een periodetitel te pakken. Dat zou heel mooi zijn”, aldus Plomp. 

Over de mogelijke fusie met VSV Vreeswijk zegt hij: “Ik denk dat een fusie voor beide clubs goed is. Er komen dan meer elftallen, zowel met mannen als met vrouwen. Dat zal de sfeer op zaterdag zeker ten goede komen. Ook voor de kantine-opbrengst zal dat natuurlijk een goede zaak zijn en dat is dan uiteraard weer van belang voor een gezonde vereniging’’.

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Voorleesfeestje bibliotheek De tweede verdieping.
Voorleesfeestje bij bibliotheek De Tweede Verdieping Nieuws 23 apr, 12:24
• Het stadshart van Nieuwegein rond Cityplaza groeit razendsnel.
'Nieuwegein moet betaalbaar blijven' Nieuws 23 apr, 10:57
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout lijdt nederlaag tegen Nivo Sparta Sport 23 apr, 09:46
• Scholieren presenteren hun fijnstofonderzoek aan de provincie Utrecht.
Scholieren uit Nieuwegein meten luchtkwaliteit met 'snuffelfietsen' Nieuws 22 apr, 14:00
• De gemeente heeft inwoners van Zuilenstein gevraagd waar zij behoefte aan hebben in hun buurt.
Gemeente Nieuwegein gaat twee buurten in Zuilenstein opknappen Nieuws 22 apr, 13:27
• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever.
Nieuwegeinse hockeydames spelen gelijk tegen IJsselstein: 2-2 Sport 22 apr, 12:00
• Opening van het vernieuwde Muntplein door wethouder Guido Bamberg.
Muntplein in Nieuwegein feestelijk heropend: muziekoptredens, dans en meer FOTOREPORTAGE 22 apr, 09:48
• Het pand van Altrecht.
Uitgelicht: Slopen gaat sneller dan bouwen UITGELICHT 21 apr, 09:00