V.l.n.r. Ikram Belgadi, Noortje Langenhorst, burgemeester Frans Backhuijs, Moussa Andich, Justin Bosch, Senna Kruf en Yasmina Kruf.
V.l.n.r. Ikram Belgadi, Noortje Langenhorst, burgemeester Frans Backhuijs, Moussa Andich, Justin Bosch, Senna Kruf en Yasmina Kruf. Foto: Jan Buteijn
met video

Nieuwegeinse jongeren krijgen lintjes voor bijzondere verdiensten aan de stad

Algemeen 470 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Burgemeester Frans Backhuijs heeft maandag, tijdens de online nieuwjaarsreceptie in theater DE KOM, traditiegetrouw de jongerenlintjes uitgereikt. De gemeente geeft jaarlijks deze onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de stad. 

De jongeren die een lintje in ontvangst mochten nemen waren dit keer Aida Maas, Ikram Belqadi, Moussa Andich, Noortje Langenhorst, Senna en Yasmina Kruf en Justin Bosch. In de video hieronder is de uitreiking terug te zien.


Taalmaatje
Aida Maas (18) kreeg het lintje voor haar inzet in de buurt en voor haar vrijwilligerswerk bij stichting Balans. Ikram Belgadi (17), vervolgens, zet zich in bij stichting Nour waar ze andere kinderen ondersteunt bij hun schoolwerk. Daarnaast is ze taalmaatje. Verder helpt Ikram bij activiteiten in het revalidatiecentrum.

Moussa Andich (14) kreeg een lintje voor zijn inzet om de wijk netjes te houden. Bovendien helpt hij mensen in de wijk bij dingen die ze niet meer zelf kunnen.

Eenzame ouderen
Senna (10) en Yasmina (7) Kruf betekenen volgens de gemeente, ondanks hun jonge leeftijd, veel voor mensen in de buurt. Ze gaan regelmatig bij eenzame ouderen langs en sturen hen kaartjes en tekeningen. Daarnaast helpen ze de buurt netjes te houden door afval op te ruimen.

Noortje Langenhorst (21) zette zich in bij de actie Goedebuur waar zij niet alleen maaltijden bezorgde bij buurtbewoners, maar deze ook bereidde. Justin Bosch (18) zet zich in bij de scoutingvereniging waar hij bestuurlijke verantwoording neemt. Daarnaast is hij actief geweest voor NLdoet.

‘De Doorslag’
Het jongerenlintje heet ‘De Doorslag’. Voor deze naam is gekozen volgens de gemeente gekozen, omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de ‘Walk of Fame’ ontstaat: stenen met daarop de namen van de winnaars van de jongerenlintjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Voorleesfeestje bibliotheek De tweede verdieping.
Voorleesfeestje bij bibliotheek De Tweede Verdieping Nieuws 23 apr, 12:24
• Het stadshart van Nieuwegein rond Cityplaza groeit razendsnel.
'Nieuwegein moet betaalbaar blijven' Nieuws 23 apr, 10:57
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout lijdt nederlaag tegen Nivo Sparta Sport 23 apr, 09:46
• Scholieren presenteren hun fijnstofonderzoek aan de provincie Utrecht.
Scholieren uit Nieuwegein meten luchtkwaliteit met 'snuffelfietsen' Nieuws 22 apr, 14:00
• De gemeente heeft inwoners van Zuilenstein gevraagd waar zij behoefte aan hebben in hun buurt.
Gemeente Nieuwegein gaat twee buurten in Zuilenstein opknappen Nieuws 22 apr, 13:27
• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever.
Nieuwegeinse hockeydames spelen gelijk tegen IJsselstein: 2-2 Sport 22 apr, 12:00
• Opening van het vernieuwde Muntplein door wethouder Guido Bamberg.
Muntplein in Nieuwegein feestelijk heropend: muziekoptredens, dans en meer FOTOREPORTAGE 22 apr, 09:48
• Het pand van Altrecht.
Uitgelicht: Slopen gaat sneller dan bouwen UITGELICHT 21 apr, 09:00