<p>&bull; Een bestelbus bij &lsquo;t Veerhuis brandde helemaal uit.</p>

• Een bestelbus bij ‘t Veerhuis brandde helemaal uit.

(Foto: Uppel Media)
OUD EN NIEUW

Meerdere ongeregeldheden in Nieuwegein tijdens jaarwisseling

  •   keer gelezen   112

NIEUWEGEIN • Oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht kenden enkele ongeregeldheden in Nieuwegein. Op meerdere plekken vonden incidenten plaats. Een overzicht:


Omstreeks half 10 rukte de brandweer uit voor een autobrand op de Werkmanlaan. De brandweer was snel ter plaatse. Hierdoor kon worden voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. De brand was volgens de brandweer aangestoken met vuurwerk.

Niet veel later werd de brandweer opgeroepen voor een andere autobrand, ditmaal op het Nijpelsplantsoen. Hier stond een geparkeerde auto volledig in brand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. De omgeving werd afgezet door de politie en handhaving. De brandweer had moeite met het blussen van de brand, omdat de benzinetank van de auto gescheurd was.

Brandende bestelbus
Rond kwart over elf snelde de brandweer zich met meerdere voertuigen naar een brandende bestelbus bij vergader- en partycentrum ‘t Veerhuis aan de Nijemonde. Ook hier was de brandweer snel ter plaatse. Omdat er veel vuurbelasting was, werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Om die reden werden ook de Officier van Dienst (OvD) en de brandweer van Vianen gealarmeerd.

Van de bestelbus bleef weinig over. Of er ook schade is bij ‘t Veerhuis, is nog onbekend. Een auto die naast de bus geparkeerd stond raakte wel beschadigd.

Reanimatie
Tijdens nieuwjaarsnacht rukten de hulpdiensten massaal uit voor een brand op een binnenvaartschip in de Prinses Beatrixsluis. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze werd uiteindelijk weer afgemeld.

De brand op het schip was snel onder controle. De brandweer bleef wat langer om het ambulancepersoneel te assisteren en het schip te ventileren.

Het slachtoffer is door de hulpdiensten gereanimeerd. Daarna is deze van het schip gehaald en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier