Een 18-jarige Nieuwegeinse man is tijdens nieuwjaarsnacht in IJsselstein aangehouden.
Een 18-jarige Nieuwegeinse man is tijdens nieuwjaarsnacht in IJsselstein aangehouden. Foto: stockfoto (123RF.com)

18-jarige Nieuwegeiner aangehouden voor belagen boa’s tijdens nieuwjaarsnacht in IJsselstein

3 jan, 11:02 112 187 keer gelezen

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN • Een 18-jarige Nieuwegeinse man is tijdens nieuwjaarsnacht in IJsselstein aangehouden. Samen met drie anderen zou hij een aantal boa's hebben belaagd of een bevel van de politie niet hebben opgevolgd. Dat schrijft AD Utrechts Nieuwsblad.

De drie boa’s waren rond 02.00 uur aanwezig op het Basiliekpad in IJsselstein, waar zwaar vuurwerk werd afgestoken, ook naast hun dienstvoertuig. Een van de boa’s (24 jaar) stapte uit de bus en sprak de groep jongens erop aan. 

Dit mondde uit in een woordenwisseling en wat later werd hij door een aantal jongens vastgepakt, geduwd en er werd aan zijn spullen getrokken, waardoor het snoertje van zijn portofoon kapot ging. De beide andere boa’s werden verbaal belaagd.

Niet opvolgen bevel politie
Wat later, bij het Podium even verderop, wees de belaagde boa de drie jongemannen aan die hem hadden aangevallen. Deze werden ter plekke door de politie aangehouden. Ze zijn 18, 18 en 24 jaar en komen respectievelijk uit Nieuwegein, Amersfoort en IJsselstein.

De sfeer bij het Podium bleef echter grimmig en de groep groot. De aanwezigen werden daarop weggestuurd door de agenten, maar één persoon volgde die aanwijzing niet op. Ook deze 17-jarige jongen uit IJsselstein is aangehouden, wegens het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Burgemeester Patrick van Domburg
Burgemeester Patrick van Domburg reageerde op nieuwjaarsdag via sociale media op het voorval. Ook in IJsselstein was volgens hem niets te merken van het landelijk geldende vuurwerkverbod. "Dit vraagt om terugkijken en op nationaal niveau een andere aanpak voor de komende jaarwisseling. Lokaal gaan we intussen - naast het strafrecht - bestuurlijk aan de slag met de vier lieden die de drie boa’s belaagden".

In de Algemene Wet Bestuursrecht is vastgelegd welke instrumenten de gemeente ter beschikking staan voor de aanpak van bestuursrechtelijke overtredingen. Dit zijn bestuursdwang, dwangsom en bestuurlijke boete.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52