<p>Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval.</p>

Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval.

(Foto: Uppel Media)

26-jarige man overleden na brand op schip bij Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein

  •   keer gelezen   112

NIEUWEGEIN • De 26-jarige man die in de nieuwjaarsnacht zwaargewond raakte na de brand op een binnenvaartschip bij de Prinses Beatrixsluis Nieuwegein, is overleden. Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval. Dat schrijft AD Utrechts Nieuwsblad.


De politie heeft onderzoek gedaan en kwam tot die conclusie. Daarmee is de zaak voor de hen afgedaan, zegt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland.

Zwaargewond
De brand brak rond 02.30 uur uit aan de voorkant van het schip. Daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer doofde de resterende vlammen en ventileerde de boel. Ook ging ze op zoek naar de persoon die volgens de melding nog aanwezig zou zijn.  

De man werd zwaargewond uit het brandende schip gehaald. Een traumahelikopter met trauma-arts werden opgeroepen. De man werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zou hij in kritieke toestand hebben gelegen.

Vergeefse reanimatiepogingen
Volgens de politie is de man overleden. Wanneer en hoe wil ze niet zeggen. Volgens een getuige ter plaatse gebeurde het al na de vergeefse reanimatiepogingen.

Hoe de brand ontstond en wat het noodlottig ongeval inhoudt, is onduidelijk. 

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten