Griepprik en Pneumokokkenvaccinatie tot nu toe zonder problemen

Griepprik en Pneumokokkenvaccinatie tot nu toe zonder problemen

NIEUWEGEIN - Ieder jaar halen duizenden inwoners van Nieuwegein de griepprik. Hierdoor krijgt een groot aantal mensen geen of minder ernstige griep. Voor inwoners van 73 jaar tot en met 79 jaar komt daar dit jaar ook nog een uitnodiging voor de Pneumokokkenvaccinatie bij.

De griepprikken en Pneumokokkenvaccinatie verlopen dit jaar, vanwege Corona-maatregelen, anders dan u gewend bent. En voor sommige praktijken op een andere locatie.  ’Met inzet van al het personeel van de praktijken lukt het de afgelopen weken om dit in korte tijd te organiseren en verloopt een en ander tot nu toe zonder problemen’, aldus de gezamenlijke huisartsen. 

Route uitgezet

In elke priklocatie buiten en binnen is een route uitgezet. Er wordt alles aan gedaan om iedereen zo snel en veilig mogelijk een griepprik te geven. Inwoners van 73 tot en met 79 jaar die - naast de uitnodiging voor de griepprik - een uitnodiging hebben ontvangen voor de Pneumokokkenvaccinatie, krijgen dus twee injecties. In de uitnodiging die iedereen heeft gekregen is een tijdslot aangegeven en enkele aanwijzingen.

Aanwijzingen opvolgen

De bedoeling is dat deze aanwijzingen goed worden opgevolgd: ‘Kom op de aangegeven tijd die in de brief is aangegeven, volg de aanwijzingen van het personeel op, draag een mondkapje als u in de rij staat en houdt anderhalve meter afstand van anderen in de rij.’

‘Zo vertrouwen wij erop met elkaar dit veilig uit te kunnen voeren’, aldus de Nieuwegeinse huisartsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden