Bloembollen voor moestuin OBS de Toonladder


<p>Lekker aan de slag in de natuur. (Foto: Carin Laarman)</p>

Lekker aan de slag in de natuur. (Foto: Carin Laarman)

Bloembollen voor moestuin OBS de Toonladder

NIEUWEGEIN - Op woensdag 18 november is er vanuit Groen doet Nieuwegein Goed (GdNG) een start gemaakt met het moestuinproject op de OBS de Toonladder in Galecop. GdNG wil dat kinderen vaker naar buiten gaan en in contact met de natuur brengen. Doe samen iets In, voor en met de natuur in je eigen buurt.

In het heerlijke zonnetje kregen 23 kinderen van groep 5 op een boomstam in het ‘Tiny Forest’ een buitenles. Vrijwilliger Maaike gaf een presentatie en leerde de kinderen over hoe je bloembollen plant, wanneer en hoe ze groeien en bloeien. Daarna gingen de kinderen samen in groepjes aan de slag. Er zijn in totaal 400 biologische bloembollen geplant. Volgens de kinderen was het superleuk om te doen. Dat wordt een fleurige moestuin volgend voorjaar.

De groep nieuwe vrijwilligers gaan onder begeleiding van Groen doet Goed coach een beplantingsplan voor de moestuin maken en met onder meer BuitenWijs leskisten educatieve activiteiten verzorgen. Kinderen van groep 5 gaan dan van alles doen en ervaren in de moestuin.

Zin om mee te doen?Wil je met de Groen doet Nieuwegein Goed vrijwilligers meedoen? Kinderen van OBS de Toonladder een super mooie educatieve natuurbeleving op school bezorgen meld je dan aan bij Laura van der Pol, gemeente Nieuwegein – l.vanderpol@nieuwegein.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden