Toch beetje Sinterklaas in Vreeswijk


<p>Het Pietje met Amerigo. (Foto Michael Meijers)</p>

Het Pietje met Amerigo. (Foto Michael Meijers)

Toch beetje Sinterklaas in Vreeswijk

NIEUWEGEIN - Sinterklaas zou in Vreeswijk dit jaar niet aankomen door de coronacrisis.

Door een heel moeilijk jaar voor vele bewoners aan de Margrietstraat, Irenestraat en de Tramstraat ivm de de sloop/nieuwbouw situatie was er een Pietje die iets had bedacht om toch een beetje Sinterklaas te kunnen vieren.

Amerigo was nog in Nederland en vlak bij Vreeswijk gestald. Dat wist dit Pietje. Pietje is naar de stal gegaan en heeft Amerigo netjes aangekleed en is samen met nog een Pietje aan de rit begonnen naar Vreeswijk. Amerigo heeft de rit van een uur samen met zijn Pieten en gevulde zakken goed doorstaan. Onderaan de dijk stonden er al wat kindertjes te wachten om het paard van Sinterklaas te ontmoeten. Sint zelf was niet aanwezig ivm de corona. Afgesproken was met de Sint om de kindertjes een leuke middag te geven en mochten op de foto met Amerigo en een heel klein stukje op zijn rug. 

Klein stukje door de wijk en over de Dorpstraat. Amerigo heeft zeer genoten van alle aandacht die hij kreeg van de kinderen. Hij heeft allerlei lekkernij gekregen voor zijn komst. Na wat rust, eten en drinken hebben de kinderen weer afscheid genomen van Amerigo en is Amerigo aan zijn terugreis begonnen en netjes weer naar zijn stal gebracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden