De Kraam door nieuwe coronamaatregelen nog niet open


<p>De kraam wordt verbouwd. Eigen foto</p>

De kraam wordt verbouwd. Eigen foto

De Kraam door nieuwe coronamaatregelen nog niet open

NIEUWEGEIN - Vanwege de nieuwe coronamaatregelen kan De Kraam helaas niet opengaan zoals gepland. Check de website www.dekraam.nl voor de meest recente informatie. In de zomer van 2021 opent de Kraam officieel.

Met de Kraam willen de Nieuwegeinse eigenaressen, Ann de Vries en Lisanne van Wijk, een gezellige plek voor buurtbewoners creëren. Het idee van een poffertjeskraam begon met een artikel van een tijd terug, waarin mensen bevraagd werden wat zij het meeste misten in regio Utrecht: hieruit bleek dit de poffertjeskraam op het Vredenburg te zijn. 

Tijdens deze bijzondere zomermaanden kwamen eigenaressen Ann en Lisanne erdoor zelf veel te fietsen achter, dat er behoefte was aan een goede pitstopplek langs de fietsroutes rondom Nieuwegein. Ze combineerden hun twee bevindingen en bedachten de Kraam. Inmiddels hebben ze een oude schietkraam op de kop getikt, hebben ze deze verbouwd tot foodtruck en gebruiksklaar gemaakt. 

Buitenspellen en workshops

In een later stadium zijn Lisanne en Ann van plan een breder assortiment aan te bieden: het is de bedoeling dat bezoekers bij de Kraam oer-Hollandse buitenspellen kunnen spelen en workshops kunnen volgen. De ruimte om dit te kunnen waarmaken is er. Hierbij wordt bovendien nauw samengewerkt met Doeners Dreefzorg, de naastgelegen zorgboerderij. Zij kozen expres voor een plek naast de boerderij, om zo nog meer verbinding en samenhang in buurt in de hand te kunnen werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden