Oliebollenactie een groot succes.

Oliebollenactie een groot succes.

NIEUWEGEIN - De Rotary Club Nieuwegein heeft er woensdag, samen met zeventien lokale maatschappelijke organisaties, voor gezorgd dat - verdeeld over zo’n 500 adressen - duizenden oliebollen zijn bezorgd. De club wil op deze manier aandacht geven aan mensen die dat kunnen gebruiken of verdienen, zéker in deze bijzondere coronatijd.

De reden dat iemand een pakketje oliebollen ontvangt, kan zeer divers zijn. Het kan een bedankje zijn voor iets dat iemand voor een ander heeft gedaan, iemand kan een moeilijke periode achter de rug hebben, iemand kan in deze bijzondere tijd de feestdagen niet met anderen doorbrengen of omdat de Rotary Club Nieuwegein de ontvanger gewoon aandacht gunt en de reden niet bekend is.

Verbazing

De reacties van de ontvangers waren zeer positief. De Rotary Club Nieuwegein spreekt dan ook van een geslaagde actie. ‘In eerste instantie was de reactie vaak één van verbazing; waarom krijg ik dit?’, aldus de club, ‘maar vervolgens ontstond aan de deur al gauw een prachtig en soms ook ontroerend gesprek. Iemand die haar partner is verloren en deze enorm mist, iemand die nog niet zo lang in Nederland woont en deze geste zeer waardeert. Of een mantelzorger, die de oliebollen gaat delen met de zorgbehoevende.’’

Zeventien Nieuwegeinse organisaties

De actie is mede tot stand gekomen door Banketbakkerij Tamminga en Verweij. De volgende zeventien Nieuwegeinse organisaties hebben samen met de Rotary zorg gedragen voor verspreiding onder hun eigen doelgroepen:  Algemene Hulpdienst, Caritas, Dag zonder zorgen, Gein Express, Goede Buur Vreeswijk, Handje Helpen, Koek, Leger des Heils, MOvactor, Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord, Stek Up, Steunpunt Mantelzorg, Sun Lekstroom, Vrijwilligershuis, Wijknetwerk Fokkesteeg, Zonnebloem Noord en Zuid. 

Rotary wil hiermee, samen met de Nieuwegeiners, er zijn voor de Nieuwegeiners; met elkaar en voor elkaar, zeker in deze bijzondere tijd.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden