Ingezonden: reactie Ronald Heunks op brief over warmtebuffer

Ingezonden: reactie Ronald Heunks op brief over warmtebuffer

Als inwoner van Galecop heb ik in oktober vorig jaar met veel belangstelling de on-line bijeenkomsten gevolgd, georganiseerd door de Gemeente Nieuwegein met o.a. een inbreng van Eneco, met als doel ons o.a. te informeren over de warmtebuffer die er in Nieuwegein moet komen.

Nu heb ik zelf geen mening (ook wel eens verfrissend) waar deze buffer moet worden geplaatst, maar met stijgende verbazing heb ik een ingezonden brief gelezen van een bewoner hoek Jachthoornpad/Jachthoornlaan. Deze brief was eigenlijk gericht aan de gemeenteraad.

De schrijver dezes heeft een punt wanneer hij stelt dat het er vanaf het begin naar uit heeft gezien dat de locatie al vast stond, zoveel maakten de on-line bijeenkomsten wel duidelijk. Onbegrijpelijk is echter dat hij/zij stelt dat niemand op de hoogte was van de (mogelijke) komst van de buffer. De schrijver heeft het hier over de buurtbewoners voor alle duidelijkheid.

Verder lees ik in de brief dat de Gemeente Nieuwegein “eerst moet nagaan hoe de omgeving er over denkt alvorens men besluit (…). Maar dat was nu net het doel van de on-line bijeenkomsten alsmede van de gemeentenieuwspagina’s van De Molenkruier. Alle twee bekend bij de schrijver.

Verder wordt er twee alinea’s lang uitgeweid over het NIMBY-syndroom van GroenLinks. Als ik de brief nog eens aandachtig teruglees is dat nu net de strekking van de schrijver: ik wil die warmtebuffer niet in mijn (geval) voortuin.

Ik hoop voor deze inwoner van Zuilenstein dat de uiteindelijke beslissing voor hem positief uitvalt. Mocht de buffer toch bij de Symfonielaan geplaatst worden, laat het dan in je voordeel werken en dwing bijvoorbeeld een leuk parkje af. De gemeente is bereid te luisteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden