Bakhuis Wolters prijs wordt voor het eerst uitgereikt

Bakhuis Wolters prijs wordt voor het eerst uitgereikt

UTRECHT - De Bakhuis Wolters prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt. De uitreiking is op 5 maart.

Provinciale Staten vinden het belangrijk dat deze vrouwen, die ook een voorbeeld zijn voor anderen, hiervoor erkenning krijgen. En een bijbehorende onderscheiding verdienen. Er is momenteel geen podium voor vrouwen in Utrecht waar hun inzet wordt erkend en gezien. Daarom wordt deze prijs in 2021 voor het eerst uitgereikt, zodat er erkenning komt voor deze prestatie.

Ongelijkheid

In maart 2020 hebben Provinciale Staten besloten deze prijs in het leven te roepen. De reden is dat Nederland 11 plekken gezakt is op de jaarlijkse Global Gender Gab Index, een ranglijst over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen van het World Economic Forum. Provinciale Staten Utrecht bestaan zelf voor de helft uit vrouwen en geven het juiste voorbeeld.

De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. De uitreiking wordt live uitgezonden via het Youtube kanaal van de provincie.

Voordragen tot 11 februari 

Is je interesse gewerkt? Draag dan een vrouw uit de provincie Utrecht voor. Dat mag bij voorkeur in een e-mail, met een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen.

De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari.

E-mailgegevens: statengriffie@provincie-utrecht.nl

Criteria

Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder echt het verschil heeft gemaakt. En ze is een goed voorbeeld voor anderen!

Kunstwerk

De prijs bestaat uit een kunstwerk. Er is geen geldprijs beschikbaar.

https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/welke-vrouw-ontvangt-de-eerste-bakhuis-wolters-onderscheiding

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden