Bjorn Westland doet mee aan ‘Stilzitten is geen optie’

Bjorn Westland doet mee aan ‘Stilzitten is geen optie’

NIEUWEGEIN - Ondernemer Bjorn Westland van CrossFit 1412 Nieuwegein neemt komende zaterdag deel aan de actie ‘Stilzitten is geen optie’ van de fitnessbranche. Honderden fitnessclubs in Nederland bieden zaterdag buiten een coronaproof-training aan. Het doel hiervan is ‘de noodzaak van de heropening van de sportscholen breed onder de aandacht te brengen’.

Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne, waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden. 

Zeer belangrijk

“Door de Lockdown zijn meer dan 2500 fitnesscentra in Nederland al enige tijd gesloten; ook onze club CrossFit 1412 Nieuwegein”, aldus Westland. “Sport en fitness zijn bewezen zeer belangrijk voor zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool en nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. In de sportschool. Binnen. Veilig en op afstand. Stilzitten in tijden van nood is nooit een optie.” 

Gevolgen

De gevolgen van inactiviteit op de fysieke en mentale gezondheid zijn volgens de fitnesscentra legio: overgewicht, toename van buikvet, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, diabetes type 2, hart- en vaataandoeningen, stress, depressie en burn-out, verminderde immuniteit.

“Wij als fitnessondernemers begrijpen niet waarom wij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen”, zegt Bjorn Westland. “Met deze actie willen wij als fitness-sector een noodkreet slaken. Het is hoog tijd dat de Nederlanders weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid. Sportscholen zijn de ideale omgeving om in te bewegen. Fitness is de enige bewegingsvorm waarbij de oefendosis van kracht en cardio kan worden aangepast aan de doelstellingen, mogelijkheden én beperkingen van elk individu; mede dankzij deskundige trainers en moderne faciliteiten. Drie miljoen Nederlanders weten hoe belangrijk dat is en daarom doen wij zaterdag mee.”

www.sportscholenopen.nl   #sportscholenopen   #wewillenweer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden