Bijeenkomst ‘…en nu ik!’ voor mantelzorgers

NIEUWEGEIN - Steunpunt Mantelzorg organiseert op vrijdag 11 juni van 13.30 tot 15.30 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers, in samenwerking met Elisabeth van Windt van Centrum voor Levensvragen Lekstroom. Hierin wordt aandacht besteed aan de mantelzorgers. En wat de zorg met een mantelzorger doet als mens én wat jij hierbij zelf wilt en nodig hebt: Wat doen de ziekte van je dierbare en een eventuele slechte prognose gevoelsmatig met je?; Hoe houd jij het vol, waar put je kracht en steun uit?; Hoe vind je het om aandacht aan jezelf te geven en steun van anderen te vragen/ontvangen?; Welke eigen dromen en wensen heb/had je en is daar nog ruimte voor?; Welke andere rollen vervul je nog behalve mantelzorger of zou je willen vervullen?

In deze bijeenkomst worden handvatten aangereikt, gaan we samen op verkenning en is er veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Er wordt gestreefd naar een bijeenkomst ‘in levende lijve’, maar in geval van nood wordt het een online meeting. Na aanmelding volgt nadere informatie.

Hoe zwaar de zorg ook is, íedereen heeft ook dingen waar hij kracht aan ontleent: in de contacten met anderen, de natuur, een hobby, muziek, eten.... Dat hoeft niet altijd een weekendje weg te zijn. Denk vast na over wat jou helpt om het vol te houden. Misschien heb je wel een concrete anekdote. Aanmelden: info@mantelzorgnieuwegein.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden