Logo molenkruier.nl


Gerard Elberse werkt dertig uur per week voor buurthuis Kerkveld. Als beheerder, gastheer, barkeeper, kasopmaker, klusjesman en als nog veel meer.
Gerard Elberse werkt dertig uur per week voor buurthuis Kerkveld. Als beheerder, gastheer, barkeeper, kasopmaker, klusjesman en als nog veel meer. (Foto: Siard van der meer)

Als beheerder, gastheer, barkeeper, kasopmaker

KERKVELD - Gerard Elberse werkt dertig uur per week voor buurthuis Kerkveld. Als beheerder, gastheer, barkeeper, kasopmaker, klusjesman en als nog veel meer. Al om 07.30 uur opent Gerard Elberse op werkdagen de deuren van het buurthuis Kerkveld om alles in gereedheid te brengen voor de gasten die vanaf 09.00 uur aankomen. "Ik doe de lichten en (indien nodig) de kachel aan, zet koffie en thee en zorg dat de eerste cursisten meteen om 09.00 uur van start kunnen. Alle activiteiten zijn voor volwassenen of specifiek voor 55 plussers. Als het om langlopende cursussen gaat, weten de deelnemers de weg wel, maar bij nieuwe activiteiten laat ik de mensen zien waar ze moeten zijn. Ondertussen doe ik klusjes, zorg voor verse thee en koffie, doe bestellingen of sta mensen te woord. Ik ben er ook vaak 's avonds als er vergaderingen zijn of in het weekend als er familiebingo is, dansen of de rommelmarkt voor volwassenen. Gelukkig woon ik pal naast het buurthuis, dat scheelt weer tijd." Gerard Elberse doet dit al sinds zijn pensionering, een jaar of zeven geleden. "Ik vind het erg leuk om te doen. Ik heb met heel veel mensen contact en ook met hun kinderen die me meestal 'Opa' noemen. Al die mensen en al die activiteiten houden me jong en levendig. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is stukken leuker dan thuis te zitten." Opvallend is dat Gerard helemaal niet zo blij was met het buurthuis toen dat bijna veertig jaar geleden zijn deuren opende.

Reageer als eerste
Meer berichten