Logo molenkruier.nl


Marijke van Zanten (l) en Marleen Schollaart (r) gaan samen met de kinderen van groep 3 aan de gang. Foto: Naomi Wijling
Marijke van Zanten (l) en Marleen Schollaart (r) gaan samen met de kinderen van groep 3 aan de gang. Foto: Naomi Wijling (Foto: naomi)

'En nu is het tijd om op te pimpen!'

Naomi Wijling

FOKKESTEEG - Het plein in Fokkesteeg ziet er niet al te vrolijk uit. Veel groen en bruin. Weinig kleur. "Tijd om dit te veranderen", zegt Marleen Schollaart trots, initiatiefneemster van het project. Groep 3 van basisschool de Schouw komt Marleen en Marijke van Zanten (bewoonster in de wijk Fokkesteeg) een handje helpen om de drie bakken te vullen met plantjes en te schilderen. Het wordt zeker een kleurrijk geheel!

"We willen de kinderen graag betrekken bij het opknappen van de buurt," vertelt Marleen. "De gedachte hierachter is dat de kinderen zich betrokken gaan voelen bij de buurt." De bloembakken heeft Marleen van de gemeente gekregen, van het K.F. Hein Fonds is er een mooie donatie binnengekomen en ook de Albert Heijn heeft een donatie gegeven.

Na het 'pimpen' van de bloembakken is het volgende project aan de beurt. "Rondom en op het plein gaan wij vijf hangingbaskets plaatsen," vertelt Marleen. "Een buurtbewoner gaat deze onderhouden. Hier ben ik erg blij mee."

Het project wat hierna gaat volgens is om het groen dat nu in de plantsoenen staat te vervangen voor meer biodiversiteit. Zo komt er nog meer kleur op het plein en ook meer vlinders, vogels en dergelijke.

"Het is zo'n leuk en groot project om te doen. Ik denk dat ik hier nog wel jaren mee bezig ben," zegt Marleen enthousiast. "Nu eerst de bloembakken!"

Reageer als eerste
Meer berichten