Logo molenkruier.nl


Op de foto links de productmanager Mark Lodema, in het midden Willibrord van Beek en Wim Groeneweg.
Op de foto links de productmanager Mark Lodema, in het midden Willibrord van Beek en Wim Groeneweg. (Foto: jacques stam)

CvK brengt werkbezoek aan gemeente Vianen

VIANEN - De Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek, was woensdag 14 juni op werkbezoek in Vianen. Na een gesprek met burgemeester Wim Groeneweg en de wethouders werd hij getrakteerd op een toeristisch rondje en langs bouwprojecten zoals Sluiseiland, Hoef en Haag en Wonen in Helsdingen. Daarna bracht het gezelschap een bezoek aan het bedrijf Nebest Adviesgroep.

"Nebest Adviesgroep is een anderhalf jaar geleden neergestreken in Vianen en is een onafhankelijk met een sterke focus op assetmanagement", vertelde Ingar Luttink, één van de directeuren van het bedrijf. Tijdens de rondleiding kreeg het gezelschap uitgebreid in het laboratorium uitleg over de verschillende projecten de product manager Mark Lodema.

Er wordt daar onderzoek gedaan op bijvoorbeeld betontechnologie of onderzoek naar houtsoorten voor bijvoorbeeld het maken van herberekeningen van constructies, is het van belang de fysische eigenschappen van verschillende bouwmaterialen te kennen. Het laboratorium biedt een groot aantal fysische beproevingen om deze eigenschappen te bepalen zoals buig en reksterkte of slijtvastheid. Het bedrijf heeft in de loop der jaren aan een aantal interessante projecten meegewerkt. Zo heeft Nebest onderaan de Merwedebrug bij Gorkum gehangen en de haarscheurtjes ontdekt.

(Tekst/Foto: Jacques Stam)

Reageer als eerste
Meer berichten