Logo molenkruier.nl


Een aantal leden van Aquarijn poseren tijdens de deelname aan het NK. Op 24 juni worden weer de clubkampioenschappen gehouden, met onder meer deelname van Daphne Wils. Foto: Aquarijn
Een aantal leden van Aquarijn poseren tijdens de deelname aan het NK. Op 24 juni worden weer de clubkampioenschappen gehouden, met onder meer deelname van Daphne Wils. Foto: Aquarijn (Foto: Aquarijn)

Schoonspringers Aquarijn opnieuw naar de top

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - De schoonspringafdeling van Aquarijn, die voorheen ook al een toonaangevende rol in het schoonspringwereldje speelde, speelt opnieuw een rol van betekenis.

De opmars is zeker niet aan de laatste plaats te danken aan de zusjes Angelique en Sabine de Vroome, de beide trainsters, die na even te zijn weggeweest, zijn teruggekeerd bij de vereniging.

Angelique en Sabine de Vroome, dochters van Gerrit de Vroome, functioneren niet alleen als trainster van een talentvolle groep maar werken ook nog eens mee aan de ontwikkeling van een nieuwe landelijke trainerscursus. Ramon de Meijer, oud springer van Aquarijn is inmiddels de nationale juniorencoach van Nederland. In het afgelopen weekeinde namen leden van Aquarijn deel aan het NK. Er werden door de Nieuwegeinse afvaardiging maar liefst veertien medailles behaald. De ploeg werd derde in het clubklassement. Eerder dit jaar won Aquarijn de landelijke breedtesportcompetitie en werd ook de vijfkamp gewonnen.Het paradepaardje van de club is Daphne Wils. Zij neemt dit jaar deel aan de EK en WK voor senioren. Maar ook de prestaties van de jeugd beloven veel. Zo zijn Raziye Roubaghs en de pas 11-jarige Matthew Hibbert de grote talentjes voor de toekomst. Op 24 juni worden weer de clubkampioenschappen gehouden, met onder meer deelname van Daphne Wils.

Reageer als eerste
Meer berichten