Logo molenkruier.nl


???????"Ik moet helaas met pensioen en ik weet nu al dat ik de school en de kinderen vreselijk ga missen", zegt Be. "Ik heb echt fantastisch werk." Foto: Naomi Wijling
???????"Ik moet helaas met pensioen en ik weet nu al dat ik de school en de kinderen vreselijk ga missen", zegt Be. "Ik heb echt fantastisch werk." Foto: Naomi Wijling (Foto: naomi wijling)

Meester Be: "Ik heb echt fantastisch werk"

Dag meester Be! Donderdag 6 juli is het dan zover: meester Be Scholtmeijer directeur van de Openbare daltonschool UniQ gaat dan echt met pensioen. En dit doet hij met pijn in zijn hart.

NIEUWEGEIN - ???????"Ik moet helaas met pensioen en ik weet nu al dat ik de school en de kinderen vreselijk ga missen", zegt Be. "Ik heb echt fantastisch werk." In 1972 is hij begonnen op de basisschool in Vreeswijk. "Je kreeg van de directeur een hand en dan moest maar gewoon lesgeven", vertelt Be. Meester Be was 21 jaar toen hij voor de klas stond met toen nog 45 kinderen in de klas. Be heeft in die periode veel geleerd. Daarna is Be naar De Veldrakker gegaan en vervolgens is hij als adjunct directeur begonnen op Daltonschool UniQ-toen nog De Botter. Nadat deze gefuseerd was met De Zuiderkroon werd hij directeur. "De laatste jaren dat ik nog lesgaf, gaf ik les aan groep 7/8", zegt Be. "Het was altijd een grandioos jaar: schoolkamp en musical. Onvergetelijk!" In de loop der jaren heeft Be ook geleerd om op zijn tong te bijten. "Soms geef je een primaire reactie", vertelt Be. "En dan besef je daarna dat je de plank stevig missloeg." Hoor en wederhoor is daarom een belangrijk aandachtspunt van meester Be. "In sommige situaties is het gewoon goed om er een nachtje over te slapen maar het wordt altijd uitgesproken." Een sociaal veilige omgeving creëren is heel belangrijk. "Helaas is dit niet overal het geval." Meester Be is al meer dan 40 jaar in het onderwijs actief en tot op de dag van vandaag doet hij dit met volle overgave. "6 juli is dan echt mijn afscheid", zegt Be weemoedig. "Ik heb nu het beste van twee werelden." Door de weeks is Be werkzaam op 'zijn school' en in het weekend gaat hij naar zijn huis in Drenthe. "Daar verzorgen mijn vrouw en ik verschillende dieren. Drenthe betekent rust." Ook al gaat meester Be met pensioen, stilzitten is niet aan hem besteed. "Ik ga straks weer op zoek naar iets waar ik mijn ei in kwijt kan."

Reageer als eerste
Meer berichten