Logo molenkruier.nl


Tijdens de wijkschouw viel het vooral op dat men insluipers genoeg gelegenheid geeft. Foto: Jacques Stam
Tijdens de wijkschouw viel het vooral op dat men insluipers genoeg gelegenheid geeft. Foto: Jacques Stam (Foto: jacques stam)

'Men gaat te nonchalant met preventie-tips om'

Wijkschouw politie Monnikenhof. Samen met burgemeester Wim Groeneweg en een aantal medewerkers van LekstedeWonen en de gemeente heeft de politie een rondje door de wijk Monnikenhof gelopen.

Jacques Stam

VIANEN - Groeneweg vertelde dat er de laatste tijd ineens weer veel inbraken zijn. Samen met wijkagent Jan van Lunteren en Mark van Dorsen werd er in twee groepjes geschouwd. Iedere keer ben je weer verbaasd hoe nonchalant mensen omgaan met de preventie. Overal staan de kliko's aan de voorkant van de woning tegen de berging. Een mooi opstapje om via die berging bij het slaapkamerraam te komen.

Open raam

En om het dievengilde nog makkelijker te maken, vaak staat dat raam open. Ja, om lekker te luchten! Een ladder die klaar staat voor de klus die nog afgemaakt moet worden staat soms zomaar voor het grijpen. Het zijn allemaal bekende zaken ook bij de bewoners en toch denkt men vaak: 'Ach bij mij valt er niets te halen dus…. ', maar men vergeet dat het vaak een gelegenheidsinbraak is en het niet om grote inbraken gaat. Vaak is het een insluip geval door, inderdaad openstaand deuren of ramen.

Opgevallen is tevens dat er maar heel weinig mensen goede beveiligde sloten hebben.

Reageer als eerste
Meer berichten