Logo molenkruier.nl


Soroptimisten zetten zich in voor kinderen in Ghana

NIEUWEGEIN - Een bedrag van € 25.000,- voor de aanschaf van specifiek instrumentarium voor kinderen met urologische problemen in Ghana. Dat heeft de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht toch mooi voor elkaar.

Hans de Wall (uroloog en voorheen werkzaam in Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft) oprichter van stichting Ananse, is al jaren actief in Ghana. Hij probeert naast het verlenen van medische zorg, het faciliteren van ziekenhuizen en de bouw van een urologische kliniek, Ghanese artsen en verpleegkundigen op te leiden.

De soroptimisten van club Utrecht-Nedersticht zetten zich in voor stichting Ananse.
Door het organiseren van verschillende activiteiten zoals een filmavond, een happen en stappen-tocht, verkoop van boeken en banketstaven, inbreng in een Kunstmarkt, en een ruime donatie van de Wereldwinkel in Nunspeet , hebben zij een totaalbedrag opgehaald van € 12.500,-.

En firma Olympus in Leiderdorp, de leverancier van het urologisch instrumentarium, heeft deze opbrengst verdubbeld! Het resultaat is dat Hans de Wal in Ghana nu beschikt over een uitgebreid kinderinstrumentarium.

Soroptimisten zijn vrouwelijke professionals die zich in een wereldwijde netwerkorganisatie inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Wereldwijd zijn 80.000 vrouwen lid; de Nederlandse unie kent 101 Soroptimistclubs.

Reageer als eerste
Meer berichten