Logo molenkruier.nl


Sjoerd Visser: "Ik vind het mooi als kunstwerken niet alleen plat zijn, maar het licht er echt doorheen kan spelen." Foto: Meike Jongejan
Sjoerd Visser: "Ik vind het mooi als kunstwerken niet alleen plat zijn, maar het licht er echt doorheen kan spelen." Foto: Meike Jongejan (Foto: meike jongejan)

Sjoerd Visser niet bang om groot(kunstig) te denken

Abstracte multimediakunst van verf onder andere foto's plastic en tape. Grote, kleurrijke panelen met meerdere lagen waar drie dimensionale doorkijkjes door (brand) gaten en scheuren in aangebracht zijn zodat de lagen onderling verbonden zijn en licht en schaduwen een eigen spel spelen in het kunstwerk.

Meike Jongejan

NIEUWEGEIN - Nieuwegeinse kunstenaar Sjoerd Visser speelt met mogelijkheden, materialen, kleuren en voorwerpen en is niet bang om groot te denken.

Sjoerd Visser: "In 2004 ben ik begonnen met schilderen. Ik had een heleboel foto's waar ik graag wat mee wilde doen. Een kunstenaar heeft met toen op weg geholpen. Ik ben ervan overtuigd dat je gewoon aan de slag moet gaan en moet doen."

"Soms gaan dan dingen fout, maar ook uit die fouten kunnen weer mooie stukken gehaald worden. Het liefst werk ik groot. Ik heb een tijd de luxe van een groot atelier gehad waar ik alle ruimte had om te experimenteren. Er bestaat niks mooiers dan 's avonds met een muziekje op aan de slag te gaan en dan een aantal uur in je kunst te verdwijnen. Het leuke van mijn werk is dat het vrijwel bij iedereen reactie en emoties oproept. Sommige mensen worden op slag verliefd anderen vinden het uitermate lelijk."

Kijk voor meer informatie op het Instagram account Sjoerdvisser.

Reageer als eerste
Meer berichten