Logo molenkruier.nl


Elfie Bruinier loopt, net als andere kinderen van het #vteam voor een goed doel, namelijk voor Stichting Health & Education.
Elfie Bruinier loopt, net als andere kinderen van het #vteam voor een goed doel, namelijk voor Stichting Health & Education.

Elfie als een van de jongste lopers

Elfie Bruinier uit Nieuwegein is met haar 12 jaar één van de jongste deelnemers van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt zij elke dag dertig kilometer samen met het #vteam. Het hele team van jonge deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst. De Vierdaagse Nijmegen is tot en met komende vrijdag 21 juli.

NIEUWEGEIN - Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #vteam. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 101ste Nijmeegse Vierdaagse met 101 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen.Ze maken elke dag reportages, vlogs en livestreams over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid. Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2005. Elfie Bruinier loopt, net als andere kinderen van het #vteam voor een goed doel, namelijk voor Stichting Health & Education. Ghana loopt zij samen met haar opa en moeder deze kilometers. Ze heeft al een prachtig bedrag opgehaald voor een schoolproject in Agbesia in de Volta-region van Ghana, dicht bij de grens met TOGO om een drietal onderwijzerswoningen af te bouwen. Heel belangrijk omdat onderwijzers in deze afgelegen streek alleen willen werken op een school waar ze ook hun gezin kunnen meenemen. De school verhuurt de woningen voor een klein bedrag en zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Voor de stichting en ook voor ons staat de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs voorop. Er is ongeveer 2.000,00 euro is nodig om een drietal woningen af te bouwen! "Daarom loop ik samen met mijn opa en moeder: Kilometers voor Ghana!" Elfie Bruinier vertelt: "Ik vind het heel leuk om eindelijk nu zelf de Vierdaagse te lopen. Een van de eerste keren dat mijn opa mee liep en ik hem ging aanmoedigen besloot ik dat ik dat ook wel eens mee wilde doen. De jaren erna vroeg ik elke keer of ik mee mocht doen en elke keer moest ik nog wachten. Nu is het dan eindelijk zover! Ik vind het super tof om samen met zoveel kinderen te lopen, het is heel gezellig en samen maken we er een feestje van. Het is leuk om deze bijzondere ervaring met elkaar te kunnen delen en dit via vlogs vast te leggen. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en het is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen en sponsoren." De Kindercorrespondent laat kinderen hun verhaal vertellen in binnen- en buitenland. Tako: 'Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Ze hebben andere visies, meningen en oplossingen. Dat willen we ook tijdens de Vierdaagse laten zien en horen.'

Reageer als eerste
Meer berichten