Logo molenkruier.nl


Wil Kooper-Stoel: “Dit is een collectie die ik al sinds mijn jeugd heb. Soms pak ik hier dingen uit en gebruik ze mijn werk. Mijn nieuwste aanwinst is een kever die ik pas tegenkwam.” Foto: Meike Jongejan
Wil Kooper-Stoel: “Dit is een collectie die ik al sinds mijn jeugd heb. Soms pak ik hier dingen uit en gebruik ze mijn werk. Mijn nieuwste aanwinst is een kever die ik pas tegenkwam.” Foto: Meike Jongejan (Foto: Meike Jongejan)

Wil: "Er is zoveel moois in onze wereld te zien"

"Als kind zat ik eindeloos te tekenen. Op school tekende ik dan stiekem de docenten of andere leerlingen. Eigenlijk wilde ik naar de kunstacademie, maar mijn ouders vonden dat toch niet zo'n goed idee waardoor ik toch wat anders ben gaan doen."

Meike Jongejan

HEI EN BOEICOP - Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en zo ook bij Wil Kooper-Stoel. Rond haar zestigste besloot ze alsnog haar jeugddroom te verwezenlijken en naar de kunstacademie te gaan. Bij haar huis en atelier in Hei en Boeicop verteld ze over haar leven, werk en hoe een mens kan genieten van het leven.

Zilversmeden

Wil Kooper- Stoel: "Op een gegeven moment was iedereen oud, maar voelde ik me nog niet oud. Op aanraden van mijn man ben ik toen naar de kunstacademie gegaan. Ik vond het heerlijk. Het meeste heb ik misschien wel van mijn medestudenten geleerd. Jonge mensen kijken toch weer heel anders naar de wereld.

Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in schilderen en een paar jaar geleden ben ik me gaan verdiepen in zilversmeden. Dit doe ik nog altijd, maar soms maak ik ook hele andere dingen."

"Eigenlijk doe vooral de dingen waar ik lol in heb. Er is zoveel moois in de wereld. Je moet er alleen voor open staan en ervoor gaan."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox