<p>Matou, Anna, Rosalinde, Soriba, Yassir en Mila namen hun eigen kinderboek in ontvangst.</p>

Matou, Anna, Rosalinde, Soriba, Yassir en Mila namen hun eigen kinderboek in ontvangst.

(Foto: Esther Groenenberg)

Leerlingen Zuiderkroon schrijven kinderboek

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN - Zes leerlingen van jenaplanschool Zuiderkroon kregen dinsdag, ten overstaan van de hele school, hun eigen kinderboek uitgereikt. Als extra project tijdens de taallessen hadden ze niet alleen een leuk verhaal geschreven, maar zich ook verdiept in wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. 


Zo typten ze hun verhaal zelf netjes over in de computer en maakten ze illustraties en een cover die bij het verhaal pasten.

Directeur Martijn Bakker zorgde ervoor dat er echte boekjes van gemaakt werden. “We vonden de verhalen en tekeningen zo mooi geworden, dat we benieuwd waren hoe het er uit zou zien als ze gedrukt waren. Met wat hulp van een vormgeefster zijn het prachtige boekjes geworden”, zegt Bakker, met een blik op de uitgestalde exemplaren. 

Mee naar huis

De kinderen mochten hun eigen boek natuurlijk mee naar huis nemen. Bakker had per boek meerdere exemplaren laten drukken, zodat zij ook in de bibliotheek van de school gezet kunnen worden. “Dit project is zo succesvol gebleken, dat we verwachten volgend jaar ook weer een aantal leerlingen te kunnen begeleiden bij het maken van hun eigen kinderboek.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier