"Ik denk niet dat de competitie wordt voortgezet'', zegt Gerrit Plomp (rechts), hier met assistent-trainer Ramon Bongers. Foto: Thijs Middelkoop
"Ik denk niet dat de competitie wordt voortgezet'', zegt Gerrit Plomp (rechts), hier met assistent-trainer Ramon Bongers. Foto: Thijs Middelkoop

SV Geinoord al bezig met nieuwe seizoen

Algemeen 57 keer gelezen

NIEUWEGEIN - Nadat wegens de corona eerst het voetbalseizoen 2019-2020 al voortijdig werd afgeblazen, lijkt het erop dat dat straks ook met het seizoen 2020-2021 gebeurt. En dat na slechts vier wedstrijden.

Door Thijs Middelkoop

Gerrit Plomp, hoofdtrainer van SV Geinoord, is trouwens van mening dat het ook niet goed zou zijn om de huidige competitie uit te spelen. “Ik denk ook niet dat de competitie wordt voortgezet’’, aldus Plomp, die onlangs - samen met assistent-trainer Ramon Bongers, met wie hij al tenminste twaalf jaar samenwerkt - zijn contract met Geinoord voor een jaar verlengde.

Twee opties

De KNVB kwam onlangs met twee opties om de competities te kunnen voltooien: het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft of de huidige competitie opdelen in een halve poule. Gerrit Plomp ziet beide opties niet zitten. “Ik denk niet dat het goed is om de competitie uit te spelen. Dan zijn er volgens mij nog te weinig wedstrijden om een juist beeld van de krachtsverhoudingen te krijgen. Ik denk ook niet dat het zal gebeuren. Immers; als we als groep op 1 maart weer kunnen trainen, dan hebben de spelers al bijna zes maanden niets gedaan. En voordat iedereen weer helemaal wedstrijdfit is, zijn we weer een maand verder. Dus volgens mij is er gewoon te weinig tijd.”

“En dan moeten we ook nog maar eens zo rond 9 februari het groene licht krijgen om weer te beginnen. Natuurlijk is dat jammer want, na een stroef begin in september met nederlagen tegen Benschop en CSW, begonnen we steeds beter op dreef te raken.’’

Geinoord kijkt inmiddels ook al weer naar het volgende seizoen, het seizoen 2021-2022 dus. Niet alleen werd de volledige staf weer voor een jaar vastgelegd, er zijn inmiddels ook al gesprekken gevoerd met een zestal spelers. Met de overigen wordt binnenkort gesproken. Een nieuwe TC zal er waarschijnlijk niet komen.

Kort bij de jeugd

‘’We hebben meer behoefte aan iemand die zowel kort bij de jeugd als bij de selectie staat”, zegt Plomp. “Op die manier kunnen zoveel mogelijk spelers van Geinoord worden doorgeschoven. Daarnaast wordt gezocht naar iemand die wedstrijdanalyses wil maken en meteen naar spelers zal kijken. Daar zijn we trouwens al redelijk ver mee.””

Momenteel wordt door de selectie niet getraind. ‘’Met vier spelers ging dat nog wel, maar met twee is het niet echt motiverend. Even afwachten dus maar. Wij willen graag verder met de huidige groep. Helaas liet die in de eerste competitiewedstrijden wat steken vallen, maar dat kon ook eigenlijk niet anders, want we begonnen met een geheel andere spelstijl. De spelers moesten elkaar zelfs nog leren kennen en een gevoel bij de nieuwe spelstijl krijgen. Dat komt straks zonder meer goed’’, besluit Plomp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Park Oudegein waarin binnenkort een evenemententerrein wordt gerealiseerd.
Kogel is door de kerk: raad kiest voor evenementen in park Oudegein Nieuws 20 uur geleden
• Regenboogvlag.
Eerste Regenboogcafé in Nieuwegein: 'Leer jezelf en medemens beter kennen' Nieuws 21 uur geleden
• Landelijke finale van 'Jong Ondernemen' 2024.
Leerlingen Cals College Nieuwegein winnen landelijke finale van ondernemerswedstrijd Nieuws 18 apr, 16:47
• Deel van de wijk Rijnhuizen vanuit de lucht.
Nieuwbouwwijk Rijnhuizen krijgt ontmoetingsplek op plaats waar vroeger kasteel stond Nieuws 18 apr, 15:50
• De Beursfabriek, waar momenteel 200 asielzoekers worden opgevangen.
Nieuwegein gaat asielzoekers 6 maanden langer opvangen in De Beursfabriek Nieuws 18 apr, 15:00
• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 18 apr, 09:02
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53