Wethouder van Engelen at samen met Zaid en Beaudine. (Foto: Hillechien Boel)
Wethouder van Engelen at samen met Zaid en Beaudine. (Foto: Hillechien Boel)

Video-etentje voor Nieuwegeinse wethouder Van Engelen

Algemeen 70 keer gelezen

NIEUWEGEIN -  Nu gezellig samen eten door corona niet mogelijk is, bieden de video-etentjes van de Stichting Eet Mee uitkomst. 

Nieuwegeinse wethouder Van Engelen was woensdag 18 november één van de deelnemers aan zo’n video-etentje. Zijn virtuele gasten waren Beaudine van Dijk en Zaid Tesfay, beiden woonachtig in het woonproject InnBetween. Met een video-etentje eet je samen, maar net even anders: je kookt iets lekkers, dekt de tafel en zet je computer, tablet of telefoon achter je bord. Via een speciaal videoplatform dat privacy hoog in het vaandel heeft staan, eet je vanuit je veilige thuisomgeving maar zie je elkaar en praat je gezellig samen.

Belangrijk uitgangspunt voor ieder etentje is een match op maat. Eet Mee maakt deze match op grond van je ingevulde deelnemersprofiel in haar speciale matchprogramma in de website. Daarbij houden we rekening met je wensen en mogelijkheden, zoals leeftijd en taal.

Wethouder van Engelen, in Nieuwegein onder andere verantwoordelijk voor cultuur en recreatie, had een heerlijke risotto gemaakt. Via een speciaal videoplatform dat privacy hoog in het vaandel heeft staan, at hij virtueel samen met Beaudine en Zaid.
Beaudine en Zaid wonen allebei in InnBetween. Dat is een tijdelijk woonproject met 76 kamers in het centrum van Nieuwegein, waar mensen met verschillende achtergronden samenleven in een community: statushouders, ?’Kamers met Kansen’- jongeren, spoedzoekers en reguliere bewoners. Zaid komt oorspronkelijk uit Eritrea, waar ze werkte als secretaresse en kapster voor bruiden. Ze heeft injera gemaakt, een soort grote zuurdesempannenkoek met ?daarbij groenten en lamsvlees. Beaudine, sinds deze zomer afgestudeerd en werkzaam als medewerker Marketing en Communicatie bij een jongerenhuisvester, heeft een pastaschotel klaargemaakt.

De etentjes van de Stichting Eet Mee zijn voor diverse deelnemers een goede oefening van de Nederlandse taal. Dat was voor Zaid niet anders. Hij volgt momenteel taallessen en wilde het gesprek daarom zoveel mogelijk in het Nederlands voeren. Waar dat even te moeilijk was, werd er geswitcht naar Engels. Dit weerhield hen er niet van om een geanimeerd gesprek te voeren over wat hen bezighoudt in het dagelijks leven, hun hobby’s en allerlei andere zaken. De gesprekken wisselden ze regelmatig even af, “want anders wordt het eten koud!”. Voor alle deelnemers was het video-etentje een geslaagde ervaring.

Eet Mee is een platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee opgericht en ontstonden er al meer dan 10.000 matches.
Stichting Eet Mee organiseert ontmoetingen via etentjes bij mensen thuis. In deze coronatijd zijn dat video-etentjes. In Nieuwegein is de Stichting Eet Mee al ruim 10 jaar actief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Voorleesfeestje bibliotheek De tweede verdieping.
Voorleesfeestje bij bibliotheek De Tweede Verdieping Nieuws 23 apr, 12:24
• Het stadshart van Nieuwegein rond Cityplaza groeit razendsnel.
'Nieuwegein moet betaalbaar blijven' Nieuws 23 apr, 10:57
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout lijdt nederlaag tegen Nivo Sparta Sport 23 apr, 09:46
• Scholieren presenteren hun fijnstofonderzoek aan de provincie Utrecht.
Scholieren uit Nieuwegein meten luchtkwaliteit met 'snuffelfietsen' Nieuws 22 apr, 14:00
• De gemeente heeft inwoners van Zuilenstein gevraagd waar zij behoefte aan hebben in hun buurt.
Gemeente Nieuwegein gaat twee buurten in Zuilenstein opknappen Nieuws 22 apr, 13:27
• Actiemoment in de wedstrijd MHCN tegen IJsseloever.
Nieuwegeinse hockeydames spelen gelijk tegen IJsselstein: 2-2 Sport 22 apr, 12:00
• Opening van het vernieuwde Muntplein door wethouder Guido Bamberg.
Muntplein in Nieuwegein feestelijk heropend: muziekoptredens, dans en meer FOTOREPORTAGE 22 apr, 09:48
• Het pand van Altrecht.
Uitgelicht: Slopen gaat sneller dan bouwen UITGELICHT 21 apr, 09:00