Frits de Gooijer (links), die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek om weer hoofdtrainer te worden.
Frits de Gooijer (links), die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek om weer hoofdtrainer te worden. Foto: archief

Frits de Gooijer opnieuw hoofdtrainer Koveni

Sport 296 keer gelezen

NIEUWEGEIN • In het afgelopen seizoen, dat vanwege Crona voortijdig werd afgebroken, trainde Frits de Gooijer - samen met Emma de Graaf - de A-junioren van Koveni. Komend seizoen staat de korfbaloefenmeester echter weer aan het roer bij het eerste team van de Nieuwegeinse korfbalvereniging. Hij wordt de opvolger van Stephan Cinjee, die bij Koveni is vertrokken.

Frits de Gooijer, die al eerder het eerste team van Koveni onder zijn hoede had, ging graag in op het verzoek van het bestuur om weer hoofdtrainer te worden. Hij vindt het spelletje veel te leuk om er niets mee te doen. Bovendien vond hij dat hij, na een extreem heftige periode, een uitlaatklep nodig had. 

“Het eerste team gaat op het veld in de vierde klasse spelen”, vertelt De Gooijer. “Na het kampioenschap van vorig jaar heeft de club ervoor gekozen opnieuw in de vierde klasse uit te komen.”,

Nauwelijks gespeeld
“Uiteindelijk is er het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld. Dan is het logisch dat je daar weer start. In de zaal proberen we het een stapje hoger, in de derde klasse. Hierin zit wel een uitdaging, omdat we hier tegen een aantal ploegen spelen die op het veld in de tweede klasse uitkomen.”

Te weinig zaalruimte
De selectie van Koveni is zo’n beetje vanaf de versoepelingen van de overheid weer aan het trainen. “We doen rustig aan”, vertelt Frits de Gooijer, “zonder intensieve vormen. Daar zijn we pas mee begonnen toen de 28-jarigen ook weer volop mee konden doen. Vorige week zijn we eigenlijk pas met de echte voorbereiding begonnen.”

Oefenwedstrijden
Frits de Gooijer hoopt dat iedereen er op 11 september, het begin van de competitie, weer staat. Al is hij daar vanwege de vakanties niet helemaal zeker van. Tussen de trainingen door worden ook enkele oefenwedstrijden gespeeld.

Zo staat er op zaterdag 21 augustus een oefentoernooi in Eindhoven bij PSV op het programma. En ook wedstrijden tegen Huizen, Viking en de reserveteams van Victum.

Hal is grote wens
De zaalcompetitie begint normaal gesproken eind oktober”, legt De Gooijer uit. “Ik verwacht dat de competitiewedstrijden in het Veerhuis gespeeld gaan worden. Trainen doen we waarschijnlijk buiten Nieuwegein, simpelweg omdat er hier te weinig zaalruimte is. Een grote wens van ons is dat er op ons sportpark een hal komt. Daar wordt in ieder geval hard aan gewerkt. Een andere wens van me is de schotklok in de zaal bij alle eerste teams. Dat zou het niveau enorm omhoog helpen in de breedte”, besluit De Gooijer.

Thijs Middelkoop

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 gisteren
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53
• Afbeelding ter illustratie.
Kinderen hoeven zich in de meivakantie niet te vervelen: dit is er te doen in Nieuwegein Nieuws 17 apr, 15:05
• De Fiets-rommelroute in Batau-Noord in Nieuwegein.
Spullen verkopen vanaf je voortuin of oprit? In deze Nieuwegeinse wijk doen ze het Nieuws 17 apr, 14:34
• Het Cals College in Nieuwegein.
Cals College Nieuwegein geraakt door cyberaanval, gegevens leerlingen mogelijk in handen van hackers Nieuws 17 apr, 14:09
• Werkzaamheden aan Galecopperbrug in Nieuwegein.
Galecopperbrug opnieuw afgesloten op 20 en 21 april Nieuws 16 apr, 12:48
• Foto ter illustratie.
D66 Nieuwegein stelt vragen over verdere aansluiting warmtenet Eneco Nieuws 16 apr, 12:17