<p>De voorstelling 'Gevaarlijke Namen' vertelt een indrukwekkende geschiedenis over Srebrenica.</p>

De voorstelling 'Gevaarlijke Namen' vertelt een indrukwekkende geschiedenis over Srebrenica.

(Foto: Jostijn Ligtvoet)

Deze voorstellingen kun je binnenkort bekijken in theater DE KOM

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen is het eindelijk weer mogelijk om naar het theater te gaan. In theater DE KOM zijn binnenkort twee mooie voorstellingen te zien. 


Het theaterseizoen is weer begonnen! In het weekend van 11 en 12 september kunnen bezoekers genieten van theater in DE KOM. Wij zetten de voorstellingen van dat weekend voor je op een rijtje.

‘Gevaarlijke Namen’
Alma Mustafic was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders namen een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium.


Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. 

Op 11 september staat de indrukwekkende voorstelling ‘Gevaarlijke Namen’ over de geschiedenis van gewone mensen en de waanzin van de haat in DE KOM. 

‘Het Muizenhuis: Sam en Julia, Op Reis’ (3+)
Opa zeeman heeft met zijn schip de hele wereld rondgevaren. Althans dat beweert hij in zijn sterke zeemansverhalen. De vissersvrouw heeft een stapel ansichtkaarten van over de hele wereld. Sam en Julia beleven de reizen opnieuw door er met opa over te praten en te zingen.

 

Op 12 september staat de vrolijke kindervoorstelling ‘Het Muizenhuis: Sam en Julia op reis (3+)’ in DE KOM en vertelt, musiceert en bespeelt actrice Abke Bruins de inmiddels wereldberoemde muizen in hun reis rond de wereld. 

Overal waar ze komen ontmoeten ze andere muizen met hun eigen thuis. Als Sam en Julia na de reis ook weer thuiskomen, beseffen ze: thuis is waar je je muis voelt. . 

Tickets
Zin om een van de voorstellingen te bekijken? Tickets reserveren kan via de website van DE KOM.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten