<p>Oldtimers zijn klaar voor de start tijdens de Authentieke Dag in Vreeswijk</p>

Oldtimers zijn klaar voor de start tijdens de Authentieke Dag in Vreeswijk

(Foto: Rob Zantinge)

Genieten van oude voertuigen op de Authentieke Dag in Vreeswijk

  •   keer gelezen

VREESWIJK • De Authentieke Dag Vreeswijk werd dit jaar goed bezocht. In verband met corona stonden er aan weerskanten van het terrein vrijwilligers om de aantallen mensen in de gaten te houden. Dat mocht de pret echter niet drukken. Mensen struinden langs de vele mooie voertuigen die opgesteld stonden. En het weer werkte mee. 


“Het was even spannend of het dit jaar wel door kon gaan,” vertelt Roy Platje, voorzitter van de Authentieke Dag. “De wil was er in elk geval.” Normaal gesproken begint de organisatie van de Authentieke Dag direct na afloop van de vorige. “Je hebt echt wel een jaar aan voorbereiding nodig”, zegt Platje. 

Uiteindelijk werd er in het voorjaar besloten dat de dag toch door zou gaan. Platje: “We hebben verschillende scenario’s opgesteld. Van toertochten en de markt tot alleen de toertocht. De toertocht wilden we sowieso door laten gaan, want dat kon heel lang niet.” 

Markt

Gelukkig kon de markt dit jaar ook gewoon doorgaan. Bezoekers konden genieten van een lekkere wafel of poffertjes. Daarnaast was er een oude broodoven aanwezig. Aangezien er geen live muziek mocht zijn - in verband met opstoppingen - was de aankleding van het evenement sfeervol en authentiek. 

Zo was er een ouderwetse boksbal en waren er kraampjes met Dinky Toys. Toch hoefde niemand de muziek te missen: restaurants hadden boxen buiten gezet. De sfeer was gezellig. De bezoekers vonden het fijn dat er weer een evenement georganiseerd werd. Terrasjes zaten vol. 

Toertocht

De toertocht startte zoals vanouds bij de Oude Sluis. De trucks, tractoren, motoren en auto’s vertrokken voor een tocht door de weilanden. Ze reden onder andere langs Gorinchem, Kedichem, Leerdam. “Het was een mooie en leuke tocht,” vertelt bezoeker Rob Zantinge. “Wij hebben weer genoten”. 

Rond 12:30 uur kwamen de eerst voertuigen weer terug en zochten ze een plekje in het dorp. Bezoekers keken hun ogen uit. Het ene voertuig was nog ouder dan het andere. Er waren voertuigen in allerlei soorten en maten: in verschillende kleuren en van heel groot tot heel klein. De tractoren hadden veel bekijks toen ze in een lange sliert terugkwamen van hun tocht. 

Al met al kunnen bezoekers met plezier terugkijken op de Authentieke Dag Vreeswijk.

Naomi Wijling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten