<p>Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. </p>

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Vaccinatiegraad in Nieuwegein iets onder landelijk gemiddelde

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. In Nieuwegein heeft 83 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. De vaccinatiegraad in Nieuwegein ligt daarmee iets onder het landelijk gemiddelde. 


Gemiddeld is namelijk circa 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Nieuwegein 54 procent deels gevaccineerd en 41 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 81 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken.

Beter inzicht

Tot nu toe werd de vaccinatieopkomst en -graad in categorieën en kleurcodes weergegeven in de wekelijkse vaccinatierapportage van het RIVM. De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau. 

De cijfers laten zien dat er gemeenten zijn zoals in de Biblebelt en enkele grote steden, waar de vaccinatieopkomst lager is dan gemiddeld. En gemeentes waar de opkomst op dit moment hoog is zoals de Waddeneilanden, Raalte en Bunnik. 

Bron: RIVM

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten