<p>Wethouder John van Engelen (links) en managing director Pieter Polman van Wereldhave (rechts) hebben intensief samengewerkt aan de vernieuwing.</p>

Wethouder John van Engelen (links) en managing director Pieter Polman van Wereldhave (rechts) hebben intensief samengewerkt aan de vernieuwing.

(Foto: Aangeleverd)

Feestelijke opening vernieuwde parkeergarage Cityplaza

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Wethouder John van Engelen van de gemeente Nieuwegein en managing director Pieter Polman van Wereldhave hebben donderdagmiddag de vernieuwde parkeergarage Cityplaza in Nieuwegein feestelijk geopend. De verouderde parkeergarage, onder het overdekte winkelcentrum, is volledig vernieuwd tot een uitnodigende, moderne en veilige parkeergarage. De parkeergarage is tijdens de werkzaamheden altijd open en toegankelijk voor parkeerders geweest.


Wereldhave (als eigenaar van de parkeergarage) en de gemeente Nieuwegein (als exploitant) hebben intensief samengewerkt aan de vernieuwing. En dat blijven zij doen. Onderdeel van de vernieuwing zijn het volledig wit schilderen van alle wanden en plafonds, het toevoegen van zoneherkenning op kleur, verbeteren van de rijroute in de parkeergarage, door o.a. aanpassen van de inritten en toevoegen van eenrichtingsverkeer, het aanbrengen van bewegwijzering voor auto’s en voetgangers; zowel binnen als buiten de parkeergarage, het aanbrengen van looproutes voor voetgangers, het vernieuwen en verplaatsen van de fietsenrekken, verbeteren van de entrees naar het winkelcentrum en het realiseren van speciale parkeerplaatsen voor minder validen, senioren en gezinnen.

Duurzaamheid

Zowel de gemeente Nieuwegein als Wereldhave hebben de ambitie om het stadscentrum van Nieuwegein levendiger, groener en duurzamer te maken. Hier is bij de vernieuwing van de parkeergarage veel aandacht aan besteed, in het bijzonder wat betreft duurzaamheid. Zo zijn de meeste werkzaamheden enkel uitgevoerd door partijen met een duurzame operationele aanpak waarbij ook aandacht is voor social return.

Daarnaast is gekozen voor het aanbrengen van ledverlichting waardoor er een hoger lichtniveau tegen lagere energieverbruik is gerealiseerd met een langere levensduur. Ook diverse andere installaties zijn energievriendelijk gemaakt. Eerder is er in Cityplaza meer groen gekomen, zijn er zonnepanelen geplaatst en een nieuw speeltoestel waar kinderen veel gebruik van maken. Met de vernieuwde parkeergrage wordt Cityplaza nog aantrekkelijker om te winkelen, te bezoeken en te verblijven.

Consumentenactie

Voor de opening van de vernieuwde parkeergarage was een speciale consumentencampagne opgezet, waarin zij vorig weekend (van donderdag 9 t/m zondag 12 september) de eerste 2 uur gratis konden parkeren in P1 (parkeergarage Cityplaza) en kans maakten op mooie prijzen. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten