<p>Marian Bijvoet (l), directeur van CBM Adriaan Kok (m) en Rooie Arie (r) met de cheque van 4.840 euro.&nbsp;</p>

Marian Bijvoet (l), directeur van CBM Adriaan Kok (m) en Rooie Arie (r) met de cheque van 4.840 euro. 

(Foto: Eigen foto)

‘Rooie Arie’ en zijn vrouw halen 4.840 euro op met optredens in Griekse vluchtelingenkampen

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Wie kent hem niet van een feestje of partijtje in de regio? Rooie Arie Gresnigt, deze zomer toog hij samen met zijn vrouw Marian Bijvoet naar twee vluchtelingenkampen in Griekenland. 


Daar trad hij op en zorgde voor afleiding voor de vluchtelingen. Dit alles in samenwerking met Connect by Music (CBM), een organisatie die muziek naar vluchtelingen brengt.

Cheque

De kers op de taart is voor Arie en Marian toch wel het mooie bedrag dat door donaties bij elkaar is gebracht om weer andere muzikale activiteiten te ontplooien. Vrijdag werd aan Adriaan Kok, directeur van CBM, een cheque van 4.840 euro overhandigd. 

Arie: “Een prachtig einde van onze crowdfundingsactie. Het is echt zo: muziek verbindt. En dat is een welkome afleiding op de stoffige aarde daar. Die staat vol zeecontainers en grauwe appartementengebouwen.” 

1.500 Afghanen

Het enige wat de bewoners kunnen doen is wachten. Arie: “Er is niets, geen school, geen werk, helemaal niets. In een van de kampen zitten nu 1.500 Afghanen, die kunnen niet terug. Ze zitten in een niemandsland zonder toekomst. Ze kwijnen weg in een gebied vol met hekken en rollen prikkeldraad. Overal slagbomen en bewakers in strenge uniformen.” 

Marian vult aan: “Het is of je een kudde vee probeert tegen te houden door muren te bouwen en prikkeldraad uit te rollen. Maar het zijn mensen op de vlucht, waar Europa zich het liefst niet meer om bekommert. Organisaties als Connect by Music gelukkig wel. We zijn blij dat we samen een steentje hebben kunnen bijdragen.”

Louise Mastenbroek
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten