met video

Kinderambassadeurs Nieuwegein organiseren activiteitenmiddag met als thema ‘Pesten is NIET cool!’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De laatste week van september is de landelijke week tegen pesten. Dat vinden de kinderambassadeurs van Nieuwegein heel belangrijk. Daarom vragen zij die week extra aandacht voor pesten in Nieuwegein. Op woensdagmiddag 29 september organiseren ze een activiteitenmiddag met als thema “Pesten is NIET cool”. 


De middag vindt buiten plaats bij het buurtplein Zuid op Hoogzandveld van 15.00 tot 18.00 uur. Kinderen die in Nieuwegein wonen zijn uitgenodigd om te komen. Er zijn veel spellen te doen die te maken hebben met het thema pesten. Ook is er een springkussen en de ‘Disco Funbus’ is er ook. Daarbij is er een kleurplaatwedstrijd. Kunstenares Carin Sleurink heeft deze kleurplaat getekend. 

Antipest-polsbandje

Als kinderen mee willen doen dan vragen de kinderambassadeurs ze eerst te beloven om niet te pesten of om een anti-pestcontractje te tekenen. Daarna krijgen de kinderen een echt ‘Kinderambassadeurs Nieuwegein antipest-polsbandje’. Het bandje is ‘glow in the dark’ en er staat op: ‘Pesten is NIET cool!’. 

De kinderen krijgen ook een stempelkaart en voor elk spelletje waaraan ze meedoen, krijgen ze een stempel. Is de kaart vol, dan mogen ze hiermee een ijsje halen. De winkeliers zijn heel enthousiast en helpen met traktaties. 

De Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten wordt ieder jaar in september georganiseerd door Stichting School & Veiligheid.  Het motto van de Week Tegen Pesten 2021 is ‘Buitengesloten? Uitgesloten!’.

‘Samen zorg je voor een groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zich welkom voelt. Buitensluiten hoort daar niet bij! Door mee te doen aan de Week Tegen Pesten, maak je een goede start in het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school’, staat op de website van De Week Tegen Pesten.    

Buitensluiten

Buitensluiten is een ernstige vorm van pestgedrag. Bij een groep willen horen is één van de basisbehoeften van de mens. Als je de toegang tot zo’n groep wordt ontzegd kan dit grote gevolgen hebben voor je zelfbeeld. 

Hoe jong of oud je ook bent. Het niet bij een groep horen is een belangrijke stressfactor die op termijn kan zorgen voor achterstand op gebied van sociale en empathische ontwikkeling.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten