<p>Het Magic Circus komt van 1 tot en met 6 oktober naar Nieuwegein met de voorstelling &#39;&Oslash;pfang&#39;.</p>

Het Magic Circus komt van 1 tot en met 6 oktober naar Nieuwegein met de voorstelling 'Øpfang'.

(Foto: Aangeleverd)
met video

Het Magic Circus komt binnenkort naar Nieuwegein!

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het Magic Circus komt van 1 tot en met 6 oktober naar Nieuwegein met de voorstelling ‘Øpfang’. Het circus staat aan de Lupinestraat bij Winkelcentrum Hoogzandveld. Het Magic Circus biedt met hun voorstelling naar eigen zeggen “een alternatief voor het maandenlange beeldschermstaren”. In ‘Øpfang’ beleven bezoekers komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar.

Jong en oud

De voorstelling is voor jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen. In het moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen. Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. 


Øpfang
Het begrip ‘Øpfang’ dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel ‘Øpfang’. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden.

Magic Circus is ook gastvrij en spant voor zijn bezoekers een maatschappelijk en cultureel vangnet. Het vangt hen op en stoomt hen klaar voor een nieuw en beter normaal. Laat je vallend onderdompelen in eigentijds circus.

Nieuwegein Stadspas
Mensen met een geldige Nieuwegein Stadspas kunnen voor slechts €5,- naar het circus. Deze Stadspas-actie is uitsluitend aan de circuskassa verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Geen Stadspas? In winkels met een circusposter en online zijn kortingsbonnen te vinden voor €5,- korting p.p.

De voorverkoop is gestart via magic-circus.nl. Vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling kan je ook nog terecht aan de circuskassa. Magic Circus is verplicht om coronatoegangsbewijzen te vragen. Magic Circus Øpfang is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten