<p>De pendelbussen werden ingezet na veelvuldige klachten van omwonenden over het snerpen en piepen van de nieuwe sneltram in de bochten. </p>

De pendelbussen werden ingezet na veelvuldige klachten van omwonenden over het snerpen en piepen van de nieuwe sneltram in de bochten.

(Foto: Provincie Utrecht)

Pendelbussen tussen Nieuwegein Cityplaza en IJsselstein blijven tot eind november

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN • De pendelbussen die sinds juli na 22.00 uur tussen Nieuwegein Cityplaza en IJsselstein rijden ter vervanging van de sneltram blijven zeker nog tot eind november rijden. Dat schrijft AD Utrechts Nieuwsblad


De pendelbussen werden ingezet na veelvuldige klachten van omwonenden over het snerpen en piepen van de nieuwe sneltram in de bochten. Zestien smeerinstallaties langs het spoor die automatisch vet op het spoor spuiten moeten dit probleem gaan oplossen. 

Acht locaties

De installaties zouden in eerste instantie eind augustus/begin september worden geplaatst. Vanwege problemen bij de leverancier moest dit echter worden uitgesteld. 

Op acht locaties langs de trambaan zullen de smeerinstallaties worden geplaatst. Op de Praagsingel in IJsselstein - de eerste locatie - wordt in de week van 27 september gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

De machine wordt hier vervolgens twee weken later in gebruik genomen. In de week van 22 november is de laatste locatie, Achterveld, aan de beurt. De werkzaamheden vinden allemaal ’s nachts plaats.  

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten