<p>Burgemeester Backhuijs was van de partij tijdens Feest Maal 50. &nbsp;</p>

Burgemeester Backhuijs was van de partij tijdens Feest Maal 50.  

(Foto: Aangeleverd)

Burgemeester Backhuijs schuift aan tijdens Feest Maal 50

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het afgelopen weekend schoven bijna tweehonderd inwoners van Nieuwegein bij elkaar aan tafel voor een etentje. Dit om te vieren dat Nieuwegein 50 jaar bestaat. 


Tijdens ‘Feest Maal 50’ waren er op verschillende adressen feestelijke verrassingsetentjes waarbij Nieuwegeiners elkaar beter konden leren kennen. De kerk Cross Culture en stichting de Tussenvoorziening ontvingen gasten. Op Buurtplein Doorslag nodigden alle wijkcoördinatoren bewoners van hun wijk uit aan tafel. 

Burgemeester Backhuijs

Ook veel inwoners hadden zich aangemeld als eetadres. Van Vreeswijk tot Galecop, van Huis de Geer tot Doorslag, door heel Nieuwegein dekten inwoners hun tafel met Feest Maal 50 placemats en kregen ze gasten te eten die ze nog niet eerder hadden ontmoet. 

Ook burgemeester Backhuijs en de wethouders Schouten en Van Engelen waren van de partij. Het weekend was een groot succes, zo blijkt uit een van de vele positieve reacties van de deelnemers: “Het was één groot feest bij mijn gastvrouw. Waarschijnlijk het begin van een lange vriendschap!” 

Stichting Eet Mee

Stichting Eet Mee wil mensen samenbrengen door eten. Via het Eet Mee-platform kunnen mensen het hele jaar door zelf matches maken voor gezellige etentjes. Ze kunnen zich aanmelden als eetadres en een aantal gasten thuis ontvangen, of zelf ergens aanschuiven. 


De stichting organiseert ook video-etentjes voor iedereen voor wie samen eten thuis lastig is - om wat voor reden dan ook. Deelnemers koken dan voor zichzelf, zetten hun laptop of tablet op tafel en kunnen via een online link alsnog gezellig kletsen tijdens het eten. Ieder vanuit zijn of haar eigen huis. 

Mix van mensen

Al ruim twaalf jaar brengt stichting Eet Mee mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Zo ontstonden er in de regio Utrecht al meer dan 10.000 matches. 

Tijdens de etentjes lopen deelnemers een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleenstaanden, ouderen, gezinnen, mensen die hier geboren en getogen zijn en mensen met een vluchtelingachtergrond. Juist deze mix zorgt volgens de stichting voor boeiende en waardevolle gesprekken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten