<p>Darren van der Lek naast zijn kostuum.</p>

Darren van der Lek naast zijn kostuum.

(Foto: Roy Beusker Fotografie)
met video

Darren van der Lek uit Nieuwegein speelt in Disney’s musical Aladdin

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Darren van der Lek (33) uit Nieuwegein speelt de rol van slechterik Iago in Disney’s musical Aladdin. Afgelopen zondag was de première in Scheveningen. 


Van der Lek vindt het bijzonder dat een jongen uit Nieuwegein deelneemt aan een grote voorstelling als deze. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht. Van der Lek begon zijn carrière als zanger en is pas later aan een musicalopleiding begonnen. 

Hoogtepunt

Van der Lek speelde eerder in de show ‘On Your Feet!’, maar maakte niet eerder deel uit van een echte Disneyproductie. Het is het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe.

Van der Lek speelt de vogel Iago uit de tekenserie Aladdin. Hij is het hulpje van de opperslechterik Jafar. In de musical is Iago een mens met een Arabische outfit. 


Broer

De broer van Van der Lek - ook uit Nieuwegein - werkt ook voor Disney, alleen dan in Amerika en met visual effects. Momenteel is hij bezig met Star Wars. 

In 2014 nam Van der Lek deel aan talentenjacht The Voice of Holland, waar hij de liveshows behaalde. Hoewel de zanger niet terecht kwam in de finale, was dit toch het begin van zijn landelijke musicalcarrière.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten