<p>In de gemeente Nieuwegein zegt 14,2 procent van de volwassen inwoners weleens te roken. </p>

In de gemeente Nieuwegein zegt 14,2 procent van de volwassen inwoners weleens te roken.

(Foto: stockfoto)

Stoptober: aantal rokers in Nieuwegein iets onder landelijk gemiddelde

  •   keer gelezen

NIEUWGEIN • In de gemeente Nieuwegein zegt 14,2 procent van de volwassen inwoners weleens te roken. Hiermee ligt het aantal rokers in Nieuwgein iets onder het landelijk gemiddelde van 16,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Gezondsheidsmonitor 2020 van het RIVM. 


In Nieuwegein roken er meer mannen dan vrouwen: 15,9 procent tegenover 12,4 procent. Het gebruik van E-sigaretten ligt op 1,5 procent. Landelijk is dit gemiddeld 2,3 procent. Van de mannen in Nieuwegein rookt 1,8 procent elektronisch tegenover 1,1 procent van de vrouwen. 

Utrecht meest ‘rookvrije provincie’

15,1% van de Utrechters geeft aan af en toe een sigaret op te steken. Utrecht is hiermee de meest ‘rookvrije provincie’ van Nederland. De provincie Groningen heeft relatief gezien de meeste rokende inwoners, namelijk 19,6%.

Het percentage rokende Utrechters verschilt sterk per gemeente. Zo wonen in verhouding de meeste rokers in de gemeente Wijk bij Duurstede. 18,9% van de Wijkenaren rookt namelijk wel eens een sigaret. Ook in Vijfheerenlanden (18,7%) en de gemeente Utrecht (18,2%) is het percentage rokers relatief hoog.

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten