<p>In het jaar 2020 vonden er in Nieuwgein 360 verkeersongelukken plaats. </p>

In het jaar 2020 vonden er in Nieuwgein 360 verkeersongelukken plaats.

(Foto: 123RF.com)

Nieuwegein in top 5 van Utrechtse gemeenten met meeste verkeersongelukken

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Van gemeenten in Utrecht met de meeste verkeersongevallen staat Nieuwegein op plaats 5. Dat blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat. In het jaar 2020 vonden er in Nieuwegein 360 verkeersongelukken plaats. 


Binnen de provincie vonden vorig jaar de meeste verkeersongevallen plaats in de stad Utrecht. Met 2.441 verkeersongelukken staat de Domstad op nummer 1 in de toplijst. Amersfoort staat met 866 geregistreerde verkeersongelukken op de tweede plaats 

Rechte weg

De gemeente Stichtse Vecht staat op nummer 3 met 430 verkeersongelukken. Daarna volgt Vijfheerenlanden met 418 verkeersongelukken. Op plek 5 staat Nieuwegein met 360 verkeersongelukken.

In Renswoude gingen verkeersdeelnemers in 2020 het minst vaak de mist in. Toch gebeurde hier vorig jaar nog 24 ongelukken in het verkeer.

De helft van alle Nederlandse geregistreerde verkeersongevallen waarbij ook het type weg bekend is, gebeurde in 2020 op een rechte weg (50,2 procent). Dit waren vooral kop/staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank geraakt werden. Ook verkeersongevallen op kruispunten (22,8 procent) kwamen vorig jaar relatief vaak voor.

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten