<p>De gemeente Nieuwegein biedt sinds 1 januari 2019 een collectieve zorgverzekering van VGZ aan voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten. </p>

De gemeente Nieuwegein biedt sinds 1 januari 2019 een collectieve zorgverzekering van VGZ aan voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten.

(Foto: 123RF.com)

Gemeente Nieuwegein verhoogt bijdrage zorgverzekering minima

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente wil de gemeentelijke bijdrage van de collectieve zorgverzekering voor minima verhogen. De bijdrage zou dan met 4 euro omhoog gaan, van 23 naar 27 euro per maand. Dit zal in elk geval voor de jaren 2022 en 2023 gelden. Dat schrijft AD Utrechts Nieuwsblad.


De premie voor zorgverzekeringen is in Nederland sinds 2014 elk jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, maar de gemeentelijke bijdrage van gemeente Nieuwegein bleef gelijk. Daarom heeft de gemeente nu besloten om de bijdrage te verhogen. 

Definitieve afspraken worden in november gemaakt, dan worden de nieuwe zorgpremies voor 2022 bekendgemaakt. De voorwaarde dat de hoogte wordt herzien, is wanneer de premiestijging hier aanleiding voor geeft.

De gemeente biedt sinds 1 januari 2019 een collectieve zorgverzekering van VGZ aan voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Bewoners krijgen via deze collectieve zorgverzekering korting op de premie van de basis- en aanvullende verzekering. Hiermee moet de gezondheid van inwoners worden bevorderd, omdat toegang tot kwalitatief goede zorg zo wordt gewaarborgd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten