<p>Het OM eist een taakstraf voor een trekkerchauffeur die rood licht negeerde en hierdoor een fietser aanreed in Nieuwegein.</p>

Het OM eist een taakstraf voor een trekkerchauffeur die rood licht negeerde en hierdoor een fietser aanreed in Nieuwegein.

(Foto: 123RF.com)

OM eist taakstraf voor trekkerchauffeur die rood licht negeerde en fietser aanreed in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het OM eist een taakstraf voor een trekkerchauffeur die rood licht negeerde en hierdoor een fietser aanreed in Nieuwegein. De aanrijding was volgens het OM het gevolg van zeer onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag.


Het ongeluk gebeurde op 2 oktober 2019 aan de kruising van de Utrechtsestraatweg en de Symfonielaan in Nieuwegein. De officier van justitie stelt dat de trekkerchauffeur met te hoge snelheid door rood reed. 

Gecompliceerde enkelbreuk

Hierdoor raakte hij een fietser die overstak - haar stoplicht stond op dat moment op groen. Zij liep een gecompliceerde enkelbreuk op, waardoor ze tot op heden niet kan sporten en werken. 

Volgens de trekkerchauffeur stond zijn stoplicht op oranje. De officier van justitie gelooft niet dat de bestuurder van de tractor door oranje reed. Uit technisch onderzoek blijkt dat de verkeerslichten naar behoren werkten. 

Rijbewijs

De officier hield er rekening mee dat de chauffeur jong is en dat er veel tijd is verstreken na het ongeluk. Het OM eist een taakstraf van 90 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar. De man is voor zijn werk afhankelijk van zijn rijbewijs, maar als hij binnen twee jaar weer de fout ingaat moet hij dat inleveren.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten