<p>De flitspaal bij Weg aan de Poort in Nieuwegein is de op een na meest actieve flitspaal van de provincie Utrecht.</p>

De flitspaal bij Weg aan de Poort in Nieuwegein is de op een na meest actieve flitspaal van de provincie Utrecht.

(Foto: ©davidhewison/123RF.COM)

Op een na meest actieve flitspaal van de provincie staat in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De op een na meest actieve flitspaal van de provincie Utrecht staat in Nieuwegein. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om de flitspaal bij Weg naar de Poort. Die flitste in de periode van mei tot en met augustus maar liefst 7.555 keer.  


Dankzij deze flitspaal werden er 7.447 boetes voor een een te hoge snelheid uitgeschreven en 108 boetes voor rijden door rood. 

De flitspaal langs de Provincialeweg (N201) in Vreeland flitste maar liefst 11.109 keer. Daarmee is deze flitspaal de meest actieve van de provincie. Derde is de paal aan de Beneluxlaan in Utrecht, waardoor 6.048 boetes werden uitgeschreven.

Symfonielaan en Plettenburgerlaan

Nieuwegein heeft nog beruchte flitspaal binnen haar stadsgrenzen staan. Het gaat om de flitspaal aan de Symfonielaan. Dankzij deze paal werden er in totaal 5.663 boetes uitgeschreven. Allemaal vanwege een snelheidsovertreding. 

De flitspaal aan de Plettenburgerbaan deed het wat rustiger aan. Deze flitste ‘slechts’ 1.634 keer. Er werden hierdoor 1.585 boetes uitgeschreven voor een te hoge snelheid en 49 boetes voor rijden door rood. 

Bron: RTV Utrecht

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten