<p>Het nieuwe sorteercentrum - voorzien van diverse robots - is volgens PostNL uniek in Europa en speciaal ingericht voor het sorteren en distribueren van kleine pakketten. &nbsp;</p>

Het nieuwe sorteercentrum - voorzien van diverse robots - is volgens PostNL uniek in Europa en speciaal ingericht voor het sorteren en distribueren van kleine pakketten.  

(Foto: PostNL)

PostNL opent uniek gerobotiseerd sorteercentrum in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • PostNL heeft woensdag een gerobotiseerd pakkettensorteercentrum geopend in Nieuwegein. Het sorteercentrum - voorzien van diverse robots - is volgens het bedrijf uniek in Europa en speciaal ingericht voor het sorteren en distribueren van kleine pakketten.  


De pakketten die in het nieuwe sorteercentrum verwerkt worden hebben het formaat van een flinke schoenendoos of kleiner. Directeur Pakketten Liesbeth Kaashoek: “Door in dit sorteercentrum kleine pakketten apart te verwerken, creëren we meer capaciteit in de 26 andere pakkettensorteercentra.” 

De maximale capaciteit van het nieuwe gerobotiseerde sorteercentrum in Nieuwegein staat gelijk aan de capaciteit van maar liefst vijf normale sorteercentra. 

175 robots

Het sorteercentrum heeft 175 robots voor het interne transport, robotarmen voor het opvoeren van de pakketten en tassenvulstations. Zo kunnen 24 uur per dag en zeven dagen per week kleine pakketten worden gesorteerd. Met intelligente software is elk pakket precies te volgen binnen het sorteercentrum.

Het uitbreiden van de bezorgcapaciteit staat bij PostNL hoog op de agenda. Eerder dit jaar opende het bedrijf al een regulier pakkettensorteercentrum in Westzaan. 

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten