<p>Tijdens VONK exposeren meer dan twintig licht- en videokunstenaars uit de regio en de rest van het land met hun werken op Fort bij &lsquo;t Hemeltje. </p>

Tijdens VONK exposeren meer dan twintig licht- en videokunstenaars uit de regio en de rest van het land met hun werken op Fort bij ‘t Hemeltje.

(Foto: Aangeleverd)

Nieuw: lichtkunstfestival VONK in Houten

  •   keer gelezen

HOUTEN • Op zoek naar een uitgaanstip voor de herfstvakantie? Van 15 tot en met 23 oktober vindt de eerste editie van het nieuwe lichtkunstfestival VONK plaats in Houten. Tijdens VONK exposeren meer dan twintig licht- en videokunstenaars uit de regio en de rest van het land met hun werken op Fort bij ‘t Hemeltje.


Met nu al ruim tweeduizend verkochte kaarten belooft het een drukbezocht debuut te worden. 

Perfecte locatie

De organisatie vond met Fort bij ‘t Hemeltje de perfecte locatie voor VONK. Met binnen donkere gangen en buiten veel groen is het de ideale plek voor de vaak spannende en interactieve licht- en videokunstwerken van de deelnemende artiesten. Zo zijn er werken te zien op de muren, tussen de bomen en zelfs in de grachten om het fort.

Programmeur Lotte Zuijdwijk heeft een selectie van kunstwerken voor jong en oud gemaakt. “Het is erg leuk om in de verkoop terug te zien dat we daarmee zowel gezinnen als jongeren warm weten te krijgen”, aldus projectleider Bea Nederhoff. “En dat zij voor VONK ook nog eens niet alleen uit Houten komen, maar uit de hele regio, tot aan Utrecht en zelfs Amsterdam.” 

Chocomel en glühwein

Doordat het fort dichtbij de snelweg ligt en bezoekers er gemakkelijk met de fiets kunnen komen, is het lichtkunstfestival goed bereikbaar voor iedereen. Naast het lopen van de kunstroute is het ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken bij de bar en foodtruck die op het terrein aanwezig zijn. 

De warme chocomel en glühwein maar ook de gefrituurde groentefrietjes en bloemkoolwings maken VONK dan ook de herfstvakantie-activiteit bij uitstek. 

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar in tijdslots die starten tussen 18.00 uur en 23.00 uur via www.vonkfestival.nl.

Vanwege het zijn van een evenement met een zogenoemde doorstroomlocatie, is een coronatoegangsbewijs bij VONK niet nodig. Het evenement is ruim opgezet en laat bezoekers per tijdslot naar binnen, zodat er altijd voldoende afstand gehouden kan worden.

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten