<p>Het project biedt een helpende hand om voor het pleegkind een kamer te cre&euml;ren waarin hij zich veilig en thuis voelt. </p>

Het project biedt een helpende hand om voor het pleegkind een kamer te creëren waarin hij zich veilig en thuis voelt.

(Foto: Aangeleverd)
met video

De Ruilfabriek uit Nieuwegein helpt pleegkinderen aan een ‘Dromenkamer’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Stichting De Ruilfabriek uit Nieuwegein en De Rading Jeugd en Opvoedhulp in regio Utrecht zijn een project gestart om pleegkinderen een ‘Dromenkamer’ te geven. Het project biedt een helpende hand om voor het pleegkind een kamer te creëren waarin hij zich veilig en thuis voelt.


De eerste kamer die een make-over krijgt is van Jim, die te zien is in een documentaire die vanaf vandaag te bekijken is. 


Documentaire

In 2020 verbleven 23.093 kinderen en jongeren in een pleeggezin. Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk, kort of lang, in een ander gezin gaat wonen. Stichting De Ruilfabriek heeft haar hart opengesteld om met haar expertise en connecties diverse kamers te restylen van pleegkinderen.

Oprichter van De Ruilfabriek Ilja Jansen: “Met de opbrengst van onze kerstpakkettenactie wilde ik graag iets doen voor pleegkinderen. Toen ik met De Rading in gesprek ging, kwam ik er al snel achter hoeveel behoefte hieraan is. Daarom hebben we van de eerste ‘make-over’ een documentaire gemaakt. Van het moodboard tot het restylen, we willen laten zien wat dit project betekent, zodat we nog veel meer kinderen kunnen helpen aan hun eigen Dromenkamer.”

Veiligheid en geborgenheid

Bestuurder van De Rading Nicolien van den Berg: “Het is voor alle partijen heel ingrijpend als een kind (gedeeltelijk) uit huis geplaatst wordt. Iedereen moet wennen aan een nieuwe situatie en het kind moet zich thuis gaan voelen in een nieuw huis en gezin. Daarom is dit initiatief ook zo welkom. Met de Dromenkamer kunnen we een stukje veiligheid en geborgenheid aan het kind bieden door hun kamer aan te passen naar hun wens. Dit kan praktisch door het vinden van een juist meubelstuk, maar ook door bepaalde kleuren van het ouderlijk huis terug te laten komen, of een mooie fotocollage met herinneringen aan de muur.”

Cadeaukaart

Dit project wordt voortgezet door de opbrengsten uit de Dromenkamer cadeaukaart. Deze cadeaukaart is het gehele jaar door te kopen en ook zakelijk in te kopen, bijvoorbeeld als kerstpakket. De kaart is te besteden in de Dromenkamer webshop. 

Kijk op www.dromenkamer.nl voor de mogelijkheden, losse donaties of samenwerkingen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten