Foto: Aangeleverd

Trouwen in de zomer: dit zijn alle voor- en nadelen

  •   keer gelezen

Veel koppels kiezen ervoor om te trouwen in de zomer. En dat is dan ook goed te begrijpen, want trouwen in de zomer kan enorm leuk zijn. Het is tenslotte niet voor niets zo geliefd. Buiten trouwfoto’s kunnen maken met mooi weer, zomerse decoratie en zomerse hapjes en drankjes: een bruiloft in de zomer kan onvergetelijk zijn. Zit jij er nog over na te denken in welk seizoen je graag zou willen trouwen? 


Wij zetten de voor- en nadelen van trouwen in de zomer voor je op een rij, zodat jouw keuze misschien wat makkelijker wordt.

De voordelen van trouwen in de zomer
Laten we beginnen met de voordelen van trouwen in de zomer, want dat zijn er aardig wat. Het grootste voordeel aan een zomerbruiloft is uiteraard het weer. In de zomermaanden heb je tenslotte een grote kans op lekker weer. Trouwen op een warme, zonnige dag: dat wil toch iedereen? Een ander voordeel van een bruiloft in de zomer is dat de dagen in de zomer lang zijn. Dit betekent dat het lang licht is buiten, waardoor je ook buiten nog tot in de late uurtjes kunt doorbrengen als je dit wilt.

Wat ook een voordeel is van trouwen in de zomer, is dat in dit seizoen de bloemen in bloei staan. Wat dat te maken heeft met jouw bruiloft? Nou, je kunt op deze manier buiten prachtige foto’s maken! Een zomerbruiloft is ook fijn om te realiseren omdat je in dit seizoen ervoor kunt kiezen om buiten te trouwen. Of je dit nu op het strand doet, in je eigen tuin of in het bos: dat is helemaal aan jou en je partner. Uiteraard kun je ook kiezen voor een trouwlocatie die zowel binnen als buiten mogelijkheden biedt. Op zoek naar mooie trouwlocaties? Trouwlocaties in Utrecht zijn dan zeker het bekijken waard.

Voor de aanstaande bruid is een zomerbruiloft ook fijn, want je kunt hierbij gemakkelijk kiezen voor een trouwjurk zonder mouwen of zelfs een strapless trouwjurk. De kans is klein dat je het in de zomer hiermee koud gaat krijgen.

De nadelen van trouwen in de zomer
Hoewel een bruiloft in de zomer flink wat voordelen heeft, kan het ook nadelen hebben. Waar je dan aan moet denken? Een nadeel van een bruiloft in de zomer kan zijn dat het geen mooi weer is. Nederland biedt hier namelijk zeker geen garantie voor, want ook in de zomermaanden kan het hier slechter weer zijn. Dat is natuurlijk niet te hopen voor jullie bruiloft, maar het is altijd goed om in je achterhoofd te houden. Zeker als je ervoor kiest om een complete buiten bruiloft te plannen.

Wat ook een nadeel is aan trouwen in de zomer, is dat het mogelijk is dat populaire trouwlocaties snel niet meer beschikbaar zijn. Doordat veel koppels kiezen voor een bruiloft in de zomer, zijn veel populaire trouwlocaties al snel volgeboekt. En dat is natuurlijk absoluut niet fijn als jij een bepaalde trouwlocatie in gedachten had. Je kunt daarom ook niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken naar een perfecte trouwlocatie. Hoe eerder je dit regelt, hoe beter!

Een ander nadeel aan trouwen in de zomer is dat als het wél mooi weer is, het flink warm kan worden. En dat kan ertoe leiden dat je gaat zweten en dat is niet fijn als je in je trouwjurk of trouwpak staat. Wat je daarom kunt doen bij het zoeken van een trouwlocatie, is kijken of er voldoende schaduwplekken zijn. Mocht het heel warm worden, dan kunnen jij, je partner en de bruiloftsgasten soms ook even afkoelen.

Trouwen in de zomer heeft zoals je hebt kunnen lezen dus zowel voor- als nadelen. Als jij er nog niet uit bent in welk seizoen je graag zou willen trouwen, kan het dus goed zijn om de voor- en nadelen van een zomerbruiloft tegen elkaar af te wegen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten